Secretarul general de la Sănătate se laudă că dă meditații la Română. Reorganizarea MS a picat

DE Petru Zoltan | 30.09.2020 - 18:18
Nelu Tătaru/FOTO: gov.ro

Reorganizarea Ministerului Sănătății, decisă de ministrul Nelu Tătaru, a intrat în colaps. Tribunalul București a decis suspendarea ordinului de ministru privind reorganizarea, după ce a fost contestat de Gabriela Angheloiu.

SHARE

Angheloiu a contestat reorganizarea pentru că a fost retrogradată de pe funcția de director general al Centrului de resurse umane și pregătire profesională la cea de șef serviciu.

Principalii responsabili cu reforma ministerului au fost secretarul general Nicoleta Rusu și o consilieră a ministrului, Anca Maria Stan.

Numită la ordinul lui Tătaru

Nicoleta Rusu a fost numită secretar general al Ministerului Sănătății printr-o decizie emisă de premierul Ludovic Orban. Conform deciziei, propunerea de numire a fost făcută de ministrul Nelu Tătaru, chiar dacă aceasta nu avea experiență pentru ocuparea celei mai importante funcții din minister. La scurt timp după numire, a început haosul în Ministerul Sănătății.

Secretarul General Nicoleta Rusu nu a vrut să își facă public CV-ul, conform legii privind transparența decizională, deși toți oficialii din minister, inclusiv ministrul Nelu Tătaru, și-au făcut publice CV-urile pe site-ul ministerului.

Newsweek România a solicitat oficial CV-ul Nicoletei Rusu, dar ministerul nu vrea să răspundă solicitărilor de informații formulate în baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public.

Promovată de ministrul Pintea

Într-un final, Nicoleta Rusu a publicat documentul pe site-ul ministerului. Pe pagina a doua a CV-ului, în colțul din dreapta sus, apare menționat numele fostului ei soț. Ceea ce înseamnă că a luat CV-ul fostului ei soț și l-a modificat.

Pe lângă această mică eroare de redactare, aflăm că, în anul 2003, a fost angajată pe funcția de consilier la Ministerul Integrării Europene. Din 2007, s-a transferat la Ministerul Sănătății pe funcția de consilier pentru afaceri europene. Principala ei atribuție era pregătirea mapelor pentru miniștrii care urma să participe la ședințele de Guvern.

În iulie 2016, Nicoleta Rusu a fost numită temporar șef șerviciu, dar cu aceleași atribuții.

După aproape trei ani pe funcția temporară, ministrul Sorina Pintea a decis ca Nicoleta Rusu să dea concurs pentru ocuparea definitivă a postului de șef birou.

Specialistă în trei zile

Din CV-ul publicat pe site-ul MS mai aflăm că în anul 2002 a obținut o diplomă de la Facultatea de Drept a Universității Spiru Haret. Pentru a părea mai stufos documentul cu pricina, secretarul de stat Nicoleta Rusu a menționat toate discplinele de drept pe care le-a studiat în timpul facultății.

Din 2004 a început să se pregătească intens. În perioada 14-17 septembrie 2004, adică timp de trei zile, a fost inclusă într-un proiect Phare de unde a primit un certificat de „Project Clyde Management basic”. O lună mai târziu, tot în urma unui curs de trei zile, a primit un Certificat care îi atestau abilitățile de „negociere în contextul Uniunii Europene”. Cursul a fost organizat de Institutul Național de Administrație, acolo unde Nicoleta Rusu a fost inițiată în „tehnici de negociere în diplomație”.

În 2005, în perioada 11-13 mai, a obținut un nou Certificat de „Project Cycle Management Advanced”. Trei ani mai târziu, timp de patru zile, a studiat legislația privind achizițiile publice și procedurile de achiziții. Tot în 2008, a început cursurile unui master pe Politică și Economie europeană.

Conform propriului ei CV, în toată această perioadă a dobândit abilități de comunicare „verbală și în scris”.

A menționat că are și competențe de „lectură, îi ajut pe elevi cu meditații la limba română”.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te