EXCLUSIV Masonul Fifor și-a pus „fratele” la șefia Jandarmeriei Române

DE Petru Zoltan | Actualizat: 12.08.2019 - 14:23
Fifor și Florea, doi masoni cam mufloni/FOTO: Facebook.com

Generalul Constantin Florea, fost prelucrător prin așchiere, noul șef al Jandarmeriei Române, Mihai Fifor, ministru interimar de Interne și subprefectul de Dolj, Cristian Marian Șovăilă, se află în sfera de infuență a controversatului afacerist Marian Petcu, și acesta mason.

SHARE

Ministrul Mihai Fifor a intrat în masonerie în 2008, unde a fost introdus de către afaceristul Marian Petcu, recunoscut în Oltenia drept un mason influent. Fifor a fost inițiat în Loja Armonia, apoi s-a transferat la Loja Basarab, unde staroste era nimeni altul decât Petcu. De acolo, și-a luat transferul către o lojă din București, care reunește mai mulți parlamentari. Tot din Loja Basarab face parte și generalul Constantin Florea.

Fifor a „omis" să declare că e mason

„Fifor a fost adus de Florea și de Petcu, constructorul de casă al Primăriei Craiova și al Consiliului Județean", a spus, pentru Newsweek România, o sursă din masonerie.

Însă nici Fifor și nici generalul Florea nu și-au declarat apartenența la masonerie în declarațiile de interese.

Complet ilegal: masoneria este o organizație non-guvernamentală și apartenența la o astfel de organizație se declară. În funcție de motivele omisiunilor din declarațiile de avere și/sau interese, sancțiunile pot fi de la o amendă aplicată de Agenția Națională de Integritate până la dosar penal.

Agenția Națională de Integritate, cea care ar trebui să se autosesizeze în astfel de cazuri, pare că nu mai are capacitate de reacție.

Ministrul Mihai Fifor nu a vrut să confirme sau să infirme apartența la masonerie, deși a primit și citit întrebările transmise de Newsweek România.

Generalul l-a „botezat" pe subprefect

Constantin Florea a fost șeful Jandarmeriei din Craiova. El are o relație aparte cu ministrul Mihai Fifor, dar și cu subprefectul Cristian Marian Șovăilă. Ultimul a fost adus în masonerie chiar de Florea. Cei trei masoni sunt prieteni la cataramă.

O sursă aproapită celor trei masoni a explicat pentru Newsweek România că generalul Constantin Florea a fost primit ca mason direct în Loja Basarab:

„Este și acum în Loja Basarab. Dar dacă îi spui lui Florea ceva de Fifor, sare ca ars. Acest Florea Costică aștepta de ani de zile să fie pus secretar de stat la Interne ori șef la Jandarmerie. Stătea pe lângă Fifor, îl pândea pe la grătare. Îl laudă în stânga și-n dreapta. Dacă te aude că spui ceva de Fifor, e în stare să îți dea cu ceva în cap. E fanatic cu religia. Când îl prinde pe câte unul nou în lojă, îi spune o poveste cu unul care a venit la o mănăstire de maici de pe lângă Craiova și nu știu ce minune mare s-a întâmplat. Bate câmpii! Ăsta e nivelul."

Contactat telefonic, generalul Florea nu a vrut să comenteze" "Sunt într-o ședință acum, nu pot să vă răspund."

Subprefectul Șovăilă: „Alo, alo, nu vă aud!"

Subprefectul de Dolj, Cristian Marian Șovăilă, se află în concediu în Grecia. Întrebat de relația cu masoneria, dar mai ales data la care a fost primit în organizația secretă, Șovăilă s-a prefăcut că nu mai aude întrebările: "Domnule, nu știu cine sunteți. Domnule, îmi pare rău, nu vă aud. Îmi pare rău, eu sunt în concediu. Vorbim când mă întorc. Alo! Alo!"

Petcu confirmă

Marian Petcu a devenit cunoscut opiniei publice după ce s-a transformat în denunțătorul Liei Olguța Vasilescu, atunci când a fost prins cu ocaua mică de procurori. Întrebat dacă este mason în Loja Basarab, Petcu a confirmat. A confirmat și faptul că este "frate" cu ministrul Mihai Fifor și generalul Constantin Florea.

„Eu plăteam cotizațiile doar pentru mine. Nu am plătit pentru domnul Fifor. Eu, oricum, mă duc mai rar pe acolo, pentru că datorită (sic!) vârstei… Nu mai sunt la curent cu noutățile. Aș putea ca despre chestiunea asta să nu prea discut.", a spus Petcu pentru Newsweek România, a nu a mai prea discutat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te