Se întâmpla în aprilie 2002.
Atunci, Dragnea a aprobat vânzarea Tel Drum către prietenul lui, Marian Fișcuci, pentru suma de 278.000 euro.
Iar semnătura actualului șef al PSD apare pe acel document.
Însă Fișcuci a plătit doar 25% din valoarea acțiunilor.
Restul banilor, în jur de 210.000 euro, au fost chitați din contractele pe care le-a primit de la Consiliul Județean Teleorman.
Compania Tel Drum a fost înființată în 1999, ca societate în subordinea Consiliului Județean Teleorman.
Un an mai târziu, Liviu Dragnea avea să devină președinte CJ.
Ulterior, Consiliul Teleorman a demarat procedurile de privatizare ale firmei Tel Drum, însă, în paralel contractează un credit de 3,7 milioane euro pentru achiziționarea unui tren reciclator, necesar pentru refacerea drumurilor din județ.
Contractul de privatizare
Contractul prin care s-a aprobat privatizarea companiei Tel Drum a fost publicat de jurnaliștii de la investigative-report.ro.
Conform acestui document, Fișcuci se obliga "să efectueze în societate, din surse proprii sau surse atrase pe numele său, pe o perioadă de cinci ani, începând cu date de 17 aprilie 2002, o investiție de 800.000 de lei". Adică puțin peste 278.000 euro la vremea respectivă.
Comisia de negociere a fost formată din Victor Piperea, Florina Popescu, Victorița Diaconu, Diaconu Alexandrina și Mugur Bătăuș.
Însă, în 2004, Consiliul Județean îl iartă pe Fișcuci de o parte din investiții.
Motivul: prietenul lui Dragnea susținea că ar fi băgat în firmă un cap de tractor și alte două, trei instalații.
Negocierea lui Fișcuci cu oamenii lui Dragnea
Una dintre anexele Hotărârii Consiliului Județean 21 din 15 aprilie 2002 prin care s-a aprobat de către consilierii județeni conduși de Dragnea privatizarea Tel Drum SA era și un document privind modul cum a fost ales Marian Fișcuci.
În documentul intitulat "Notă privind finalizarea negocierii" se amintește că au fost doi ofertanți, Marian Fișcuci și Mihail Diaconu.
Dacă oferta lui Fișcuci a fost de 800.000 de lei, preț de cumpărare, și investiții de alte 800.000 de lei, Mihail Diaconu a oferit 430.000 de lei pe acțiuni și promitea investiții de 500.000 de lei.
Subalternii din Consiliul Județean ai lui Liviu Dragnea i-au acordat lui Fișcuci 157 puncte și lui Diaconu 116 puncte.
"Dragnea a sifonat peste un miliard de euro"
Fostul președinte al PSD Teleorman, Teodor Nițulescu, declara la un post de televiziune că privatizarea Tel Drum a fost o fraudă de proporții.
"Dragnea a sifonat peste un miliard de euro în Teldrum.
Fără doar şi poate (Tel Drum îi aparține lui Dragnea – n.r.).
Mie, în 2002, mi-a propus să (...) am 40% din Teldrum şi el 60%.
Eu, atunci, aveam o firmă de construcţii. Am refuzat.
De ce am acceptat privatizarea Teldrum?
În calitatea mea de preşedinte PSD Teleorman, din iunie 2002 - aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul ăsta, cu condiţia că această privatizare să fie făcută în condiţiile legii", declara Nițulescu.