Dan Bittman, sute de mii € pentru „cântări” de la primării. Simion îl vrea la primăria sectorului 1

DE Petre Bădică | Actualizat: 26.02.2024 - 20:09
Dan Bittman, sute de mii € pentru „cântări” de la primării. Simion îl vrea la primăria sectorului 1 - Foto: colaj

Dan Bittman a încasat în peste două decenii sute de mii € pentru „cântări” finanțate de primării. Azi, George Simion îl vrea drept candidat la primăria sectorului 1. Bittman a luat bani de la primari indiferent de culoarea politică: PSD, PNL sau UDMR.

SHARE

Dan Bittman este măsurat de AUR pentru a candia la primpria sectorului 1. Anunțul a fost făcut de George Simion. 

„Este una dintre opţiunile pe care le-am pus într-un sondaj de opinie. O să pun candidaţi din toate zonele, dacă ei merg pe această variantă de comasare, nu mă dau în lături de la nimic, nu văd de ce aş face-o, trebuie să maximizez scorul naţional, aşa că invit toţi candidaţi de oriunde să vină la mine”, a spus George Simion, potrivit news.ro.

Dan Bittman, sute de mii € pentru „cântări” de la primării. Simion îl vrea la primăria sectorului 1

Simion și AUR nu scapă niciun prilej să urle împotriva risipei din banul public. Dan Bittman este ahtiat după banul public. Spre exemplu, în mai 2023, a particpat la Zilele orașului Satu Mare unde a fost plătit din bani publici. Primar e de la UDMR.

Tot anuol acesta a bifat „Zilel orașului Pașcani.” Link AICI

Zeci de ani trăiți din bani publici

Dan Bittman a încasat zeci de mii de euro de la primari și prefecți, mai ales de la PSD. Trupula lui Holograf a fost extrem de des invitată la acele paranghelii din bani publici numite „Zilele orașului”, „Fii satului” sau la diverse aniversări ale unor localități.

La toate aceste paranghelii intrarea a fost liberă, iar banii încasați de Bittman și trupa sa erau bani publici. Aceste cântări din banii publici nu erau altceva decât campanie electorală pentru primarul sau partidul aflat la putere în repsectivele orașe. Bittman a cântat, a încasata banii și, adesea, a mulțumit primarilor lăudându-le (ne)realizările.

Emblematic este momentul în care Dan Bittman îl laudă deșănțat pe primarul sectorului 5, Daniel Florea, de la PSD.

După ce a înacasat 11.000 de euro alături de trupa Holograf, Bittman a spus de pe scena unde se afla cu fostul primar: „Mulțumim din suflet că ați fost alături de noi și mulțumim, domnule primar, pentru că, se pare, faceți o treabă excepțională aici, în sector. O să îl invit pe domnul primar să vă spună câteva cuvinte despre performanțele sale din ultimii doi ani”, și-a încheiat cântărețul discursul. Vezi LINK mai jos

Citește și: Bittman, plătit cu 10.000€/cântarea: Am cântat pentru toate partidele. Nu puteam trăi din banii lor

A cântat pentru toate partidele

Într-o monitorizare Newsweek făcută exclusiv pe înregistrăile de la Youtube, am identificat zeci de cântări ale lui Dan Bittman și Holograf plătite din bani publici.

Holograf a cântat, spre exemplu, la „Sărbătoarea castanelor” de la Baia Mare din 2022 unde doar pentru artiști s-au alocat 2,9 milioane de lei de la buget. Primarul din Baia Mare Cătălin Cherecheș avea să fie condamnat la pușcărie. Cherecheș a fost în PNL până în 2012, iar apoi în PSD.

Mai jos aveți în LINK aveți o listă de concerte plătite din bani publici și susținute de Bittman / Hoplograf. De la primăria Târgu Mureș a luat, spre exemplu 53.000 de lei. Lista cuprinde o mică parte din concerte.

Citește și: Bittman, zeci de concerte din bani publici: 22.000 € de la primăria Târgu Mureș din două cântări | Newsweek Romania

AUR și Bittman, „legați” de COVID

Alegerea lui Bittman drept posibil candidat la primăria sectorului1 nu e întâmplătoare. Îl leagă de AUR faptul că nu crede în COVID:

"Da. Numărul e scos din burtă. Testări se fac, dar sunt adunate și acelea. În primul rând e miza să există starea asta în care se pot achiziționa tot felul de drăcii fără licitație, și poliția e mulțumită că e lumea liniștită. Unii stau acasă, primesc o parte din salariu... Am gura spurcată și îmi permit să spun orice. Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu. Chiar nu vreau să mai trăiesc în condiții degradante. Nu se poate așa ceva, este prea mult”, a spus Bittman susținând că pandemia e manipulare.

Citește și: Delirul unui abonat la concerte pe bani publici. Bittman: Să mor și eu de Covid, să dea Dumnezeu

Bittman era supărat că pandemia l-a făcut să moară de foame. Bittman și-a depus o singură dată declarația de avere pe când era consilier. Atunci declarase nu mia puțind e 415.000 euro în cont și venituri din chirii.

Citește și: Bittman: 415.000 € în cont și 10.000 €/lună pe vremea când mergea la concerte pe bani publici

După pandemie, Bittman și Holograf au reluat cântările pe bani publici după cumj am arătat mai sus.

După primul text scris despre banii publici încasați, Bittman a decis să fie mojic într-un interviu pentru Mădălin Ionescu în care a spus: Un domn Bădică a început să-mi numere cântările și nu voia că din ele multe erau cu PNL. Le-a împărțit pe vreo zece ani și vedeai că erau vreo două-trei, dacă erau. Nu am vrut să intru în detalii juridice. Bădică, dacă se uita, indiferent câte erau ele, nu se putea trăi din acele cântări electorale”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te