Damen pune presiune pe MApN în cazul corvetelor: a contestat și în contencios licitația de corvete

DE Alexandru Pop | 10.07.2019 - 12:15
Kommer și Arnout Damen/FOTO: damen.com

Compania olandeză Damen este foarte aproape să piardă potul de 1,6 miliarde de euro, pus la bătaie de Ministerul Apărării pentru construcția a patru corvete. Într-o ultimă încercare de a mai salva ceva, Damen a dat un comunicat de presă amenințător.

SHARE

Newsweek România a scris marți, în exclusivitate, că "olandezii au reclamat ca ilegală recenta decizie a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, conform căreia o plângere a Fincantieri ar fi tardivă. Despre istoria acestei plângeri la CNSC, Newsweek România a scris aici.

Consecința este, conform surselor Newsweek România, că Ministerul Apărării nu va semna contractul cu Naval Group, încă, ci va aștepta decizia Curții de Apel București în legătură cu plângerea de la CNSC a italienilor de la Fincantieri. Culmea, italienii și-au retras plângerea. Asta înseamnă, însă, că documentul depus de Damen rămâne fără obiect."

Citește și: DOCUMENTE EXCLUSIVE Damen a contestat licitația de corvete

Compania olandeză a emis și un comunicat de presă, intitulat "Damen contstă licitația de corvete", în care apare următorul paragraf: "Damen a înaintat o plângere la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) luând în considerare un litigiu inițiat anterior de Fincantieri, și - în paralel - a sesizat Tribunalul București pentru multiple nereguli care au afectat rezultatul Programului de înzestrare esențial <Corvetă multifuncțională>."

Newsweek România a cerut comunicatorilor Damen mai multe amănunte despre sesizarea la "Tribunalul București pentru multiple nereguli care au afectat rezultatul Programului de înzestrare esențial <Corvetă multifuncțională>". Surpriză, însă: comunicatorii olandezilor nu au dat nici un răspuns, trimițând la comunicatul deja dat.

Citește și: Damen invocă articolele din Newsweek România pentru a cenzura presa olandeză

Pe portalul instanțelor de judecată, apare un dosar înregistrat de Damen, în calitate de reclamant, la Tribunalul București pe 9 iulie a.c., pârât fiind "MAN" (Ministerul Apărării Naționale, probabil). Conform portalului, obiectul dosarului este "litigiu privind achiziţiile publice".

Citește și: Naval Group a câștigat, confirmând dezvăluirile Newsweek România

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -