Cel mai sărac primar din România, săltat de DNA. Nu are bani, casă, conturi, dar dă bani cu împrumut

DE Alex Darvari | Actualizat: 02.02.2024 - 11:25
Cel mai sărac primar din România, săltat de DNA. Nu are bani, casă, conturi, dar dă bani cu împrumut - Foto: Facebook

Primarul din Botoșani, Cosmin Ionuț Andrei, pare cel mai sărac primar din România. El a fost săltat de DNA. Nu are bani, casă, conturi, dar dă bani cu împrumut. El a împrumutat o persoană fizică cu 50.000 lei, bani pe care îi câștigă în 5 luni.

SHARE

Primarul din Botoșani, Cosmin Andrei, de la PSD, a fost dus la audieri la DNA Suceava. Biroul său a fost percheziţionat vineri dimineaţă şi apoi a fost sigilat.

Citește și: PSD a câștigat primăria Botoșani la 16 voturi diferență

DNA efectuează cercetări în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

Cel mai sărac primar din România, săltat de DNA. Nu are bani, casă, conturi, dar dă bani cu împrumut

Primarul din Botoșani, Cosmin Ionuț Andrei, are o declarație de avere complet goală, un lucru remarcabil într-un fel, dar foarte ciudat. Cosmin Ionuț Andrei câștigă doar 12.000 lei pe lună ca primar. Din acești bani plătește o chirie pentru că nu are nicio locuință unde să stea.

Citește și: Primarul PSD ales la Botoșani a contestat în instanță decizia BECM de renumărare a voturilor nule

În declarația sa de avere, soția nu consemnează niciun venit. Deși e sărac și trăiește doar din salariu, primarul din Botoșani a făcut rost de 50.000 de lei pe care să îi împrumute unei persoane.

Primarul consemnează că nu are casă, terenuri, spații comerciale, niciun fel de datorii, dar nici bani în conturi.

Citește și: Salarii și de 20.000 lei/lună pentru medicii din Botoșani care au lăsat o mămică cu 3 copii să moară

Primarul are declarația de avere goală de ani de zile. Mai jos declarația din anul 2023 care este identică cu cea din 2022.

 

Primarul din Botoșani a câștigat mandatul în 2020 după ce a fost ani de zile viceprimar, adică din 2012. A avut nevoie de o așteptare de 12 ani. CV-ul lui este AICI

De ce îl anchetează DNA?

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în cursul anului 2021, de către funcţionari publici, în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare.

În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 2 locaţii situate pe raza municipiului Botoşani, dintre care una este sediul unei instituţii publice”, a transmis DNA.

Se fac percheziții la un spital din județ

În 13 decembrie, au avut loc 92 de percheziţii DNA , inclusiv la  Spitalul ”Mavromati”, la sediul CJ Botoşani şi la sediul PSD, fiind vizate fapte de corupţie comise de funcţionari publici de la un spital, în contextul fraudării unor concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante. Ulterior, unsprezece persoane, între care foşti şefi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani, au fost reţinute, iar alte patru au fost plasate sub control judiciar.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te