Florin Iordache, fost ministru al Justiției, cel care a scos sute de mii de oameni în stradă seri la rând după ce a dat OUG 13, continuă să fie într-o funcție importantă în statul român chiar dacă el nu se mai află în lumina reflectoarelor.
15.000 lei/lună sinecură pentru Florin Iordache. Soția, pensie specială de 50.000 lei/lună
Soția lui câștigă, anual, sume colosale din pensia specială, dar și după ce a dat în judecată instituția la care a lucrat.
Florin Iordache este președintele Consiliului Legislativ de 4 ani. În 2020 nu a mai fost ales deputat, așa că Parlamentul l-a recompensat cu acest post pentru care NU are nicio pregătire. Asta și pentru că Iordache este un pagiator dovedit. El are un doctorat luat la Chișinău în timp ce era parlamentar.
Citește și: PSD îl ține pe Florin Iordache încă 5 ani la șefia Consiliului Legislativ. Salariu: 22.000 lei/lună
Doctoratul este plin de plagiate din comunicate de presă sau din discursul unor personalități publice precum Mihai Ungureanu. Despre subiect, la finalul articolului.
Revenind la veniturile lui Florin Iordache, acesta a încasat 183.000 lei în anul 2023, adică 15.000 lei pe an ca președinte la Consiliul Legislativ.
Soția sa a luat 331.000 de lei pensie specială, adică 27.00 de lei pe lună. În instanță a mai primit suma de 300.000 de lei. Dacă adunăm cele 2 venituri, ar rezulta că Magdalena Iordache a luat, anul trecut 50.000 de lei pe lună.
Familia Iordache a pus deoparte anul trecut suma de 400.000 de lei. Au moștenit o casă de locuit.
A făcut 4 mastere și un doctorat în 5 ani
Ajuns în Parlamentul de la București, Florin Iordache – la 40 de ani - se apucă de colecționat diplome:
· 2002: Univ. Craiova - Fac. de Drept - jurist
· 2004: Institutul Naţional de Administraţie - cursuri postuniversitare;
· 2004: Institutul Naţional de Administraţie - masterat
· 2006: Univ. "Nicolae Titulescu", Bucureşti, masterat
· 2006: Colegiul Naţional de Apărare, cursuri postuniversitare;
· 2007: doctorat, "Relaţii economice internaţionale".
Cum l-a spălat CNATDCU
Fostul ministru al Justiției a devenit doctor la o universitate privată din Republica Moldova. Pagini întregi, furate fără citarea sursei, nu au fost văzute de CNATDCU care i-a dat verdict de neplagiat.
Florin Iordache a copiat pagini întregi dintr-un interviu-fluviu pe care Mihai Răzvan Ungureanu, pe atunci ministru de Externe, l-a acordat imediat după intrarea în UE. Iordache nu precizează sursa și nu folosește niciodată ghilimele. Mai mult, un sfert din articolele trecute în bibliografie sunt scrise de el însuși, iar 10% sunt comunicate de presă și rapoarte. Detalii AICI.
De asemenea, Florin Iordache a copiat din alte zece surse în lucrarea sa de doctorat, în afara pasajelor consistente pe care le-a plagiat dintr-un interviu pe care fostul ministru de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, l-a acordat în 2007. Florin Iordache și-a însușit pasaje întregi din comunicate de presă, din programul de aderare la Uniunea Europeană, dar și din ziarele românești.
Fostul ministrul Justiţiei preia, din aceste surse, paragrafe care depășesc uneori întinderea unei pagini. Detalii AICI.
Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a obținut titilul de doctor cu lucrarea “Impactul Corporaţiilor transnaţionale asupra proceselelor de integrare economică a României în UE” în Republica Moldova.
Citește și: Florin Iordache rămâne doctor, deși a plagiat grobian din interviuri, comunicate, strategii