Wizz Air își suspendă zborurile la Chișinău din 14 martie din cauza amenințărilor care vizează țara

DE Alin Crișan | Actualizat: 27.02.2023 - 21:47
Aeroportul din Chișinău - Foto: Cotidianul.md

Wizz Air își suspendă zborurile în capitala Republicii Moldova din 14 martie, după amenințările recente legate de destabilizarea pe care rușii o vor încerca în țară. Guvernul de la Chișinău a declarat că decizia companiei este o „hotărâre bruscă și regretabilă”.

SHARE

Compania aeriană Wizz Air a anunțat luni că va suspenda zborurile către capitala moldovenească Chișinău, începând cu 14 martie, din cauza îngrijorărilor legate de siguranța spațiului aerian al țării, o decizie pe care autoritatea aviației civile din Moldova a descris-o ca fiind bruscă și regretabilă.

Citește și: Un dulce sănătos: Afacerea cu care doi români au dat lovitura. Au brevetat produsul unic în Europa

Wizz Air a precizat într-o declarație că va suplimenta zborurile din Iași, inclusiv o nouă cursă spre Berlin, și mai multe zboruri spre Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fuimicino, Dortumand, Larnaca, Londra Luton și Treviso.

Zborurile către Budapesta și Praga nu vor fi înlocuite, iar cele spre Chișinău vor fi realocate către alte destinații din rețeaua Wizz Air, a precizat compania.

Citește și: Ciucă: „Japonia este unul dintre cei mai apropiaţi şi apreciaţi prieteni şi parteneri ai României”

"Siguranța pasagerilor și a echipajului rămân prioritatea numărul unu a Wizz Air și, în urma evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, în spațiul aerian al țării, Wizz Air a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie", a precizat compania.

Ministrul moldovean de externe, Nicu Popescu, a declarat miercuri că țara sa este pregătită pentru un "spectru complet de amenințări", având în vedere temerile că Rusia ar putea intensifica încercările de destabilizare a țării care se resimte din cauza războiului din Ucraina.

Tensiunile dintre Rusia și Republica Moldova au crescut în ultimele luni, deoarece rachetele rusești îndreptate spre Ucraina au intrat în spațiul aerian moldovenesc, iar autoritățile au acuzat Kremlinul că a alimentat protestele antiguvernamentale, lucru negat de către ruși.

Citește și: Premieră la NASA: Agenția va numi prima femeie în fruntea departamentului ştiinţific

Autoritatea de aviație civilă din Moldova a declarat că autoritățile moldovenești au fost informate prin e-mail despre decizia Wizz Air.

"După analizarea riscurilor, agențiile guvernamentale au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în condiții de siguranță, urmând o serie de proceduri, și regretă decizia bruscă a Wizz Air", se arată într-o postare pe canalul oficial Telegram al guvernului moldovean.

Acesta a precizat că autoritatea aviației civile și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au fost în "cooperare constantă" cu reprezentanții Wizz Air și i-au informat cu privire la procedurile instituite pentru a asigura securitatea aviației.

Autoritatea aeronautică va lua "toate măsurile necesare" pentru a readuce Wizz Air pe aeroportul din Chișinău cât mai curând posibil și pentru a atrage alte companii aeriene low-cost, informează Reuters

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te