Vladimir Putin a trecut România pe „lista neagră”. Care sunt celelalte țări vizate de Rusia?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 17.03.2024 - 18:02
Vladimir Putin a trecut România pe „lista neagră” - Foto: Profimedia - cu rol ilustrativ
rusia alegeri

Vladimir Putin a trecut România pe „lista neagră”. Aproape sigur că va conduce Rusia și în următorii 6 ani, după previzibila victorie în alegerile prezidențiale ce se vor încheia astăzi, 17 martie, liderul de la Kremlin a luat „în vizor” țara noastră.

SHARE

Vladimir Putin a trecut România pe „lista neagră”. Rusia a organizat alegeri prezidențiale ce se vor încheia duminică, 17 martie, și al căror câștigător va fi, aproape sigur, actualul lider de la Kremlin.

În acest context, România a fost trecută de Rusia pe o așa-zisă „listă neagră” a principalilor dușmani ai țării care i-a dat lumii pe Cehov și Dostoievski, dar și pe Lenin și Stalin.

Vladimir Putin a trecut România pe „lista neagră”. Care sunt celelalte țări vizate de Rusia?

Alegerile prezidențiale din Rusia se vor încheia astăzi, 17 martie, analiștii dând ca sigură victoria fostului și actualului președinte, Vladimir Putin, în condițiile înăbușirii oricărei opoziții serioase la adresa sa.

Cum mandatul titularului fotoliului de la Kremlin are o durată de 6 ani, Putin este sigur că va conduce țara cel puțin până în 2030, când va aduna 30 de ani la conducerea Rusiei, dintre care 26 ca președinte.

În acest context, agenția de stat TASS a publicat o „listă neagră” a țărilor membre ONU care au condamnat alegerile prezidențiale din Rusia.

TASS prezintă ca un titlul de glorie faptul că numărul acestora ar reprezenta, de asemenea, mai puțin de o treime din numărul total al statelor membre NATO, care este de 32.

Citește și: VIDEO Putin „amenințat” cu 90.000 de soldați, 80 de avioane, 50 de nave. A participat și România

România se află printre acestea, pe care Rusia o evidențiază astfel printre cei mai importanți dușmani ai săi.

În mod paradoxal pe respectiva „listă neagră” se află și Ungaria, cunoscută ca una dintre puținele țări europene ce a rămas apropiată de Rusia lui Vladimir Putin în conflictul cu Ucraina.

Prezența la vot la alegerile prezidențiale din Rusia era, cu câteva ore înainte de închiderea urnelor, de peste 74% - Foto: Profimedia

Aceste țări includ Austria, Albania, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Germania, Georgia, Israel, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Cipru, România, Slovacia, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Finlanda, Franța, Croația, Muntenegru, Republica Cehă, Chile, Elveția și Suedia”, scrie TASS, conform stirileprotv.ro.

„De-a lungul săptămânii, națiunile occidentale au răsucit la spate brațele tuturor membrilor ONU pentru a-i forța să se alăture unei declarații de condamnare a alegerilor din Rusia. Mulți s-au plâns de acest lucru.

Au fost până la urmă 56 dintre ei, dintre cei 193 de membri ai ONU! Aceștia sunt cei care s-au păstrat pe pozițiile lor antiruse după începerea operațiunii militare speciale", a scris Dmitri Polianski, primul reprezentant permanent adjunct al Rusiei la ONU pe canalul său Telegram.

Cât despre rezoluția antirusă a Adunării Generale a ONU din aprilie 2022, care a fost susținută de 143 de țări, acestea au făcut-o „în căldura momentului, nedându-și seama ce se întâmplă”, potrivit lui Polianski.

Citește și: Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE după ce Rusia s-a lăudat că a ucis 349 de români

Tot Polianski a numit țările care îl sprijină pe președintele Zelenski și Ucraina ca fiind „state marionete” ale Occidentului, ele neavând unde să se retragă.

„În general, sprijinul pentru regimul președintele ucrainean Vladimir Zelenski în cadrul Națiunilor Unite s-a redus la Occidentul colectiv și la sateliții săi marionete. Ei nu au unde să se retragă.

Deci, când vezi cifrele oricărui vot antirus la Adunarea Generală a ONU, puteți scădea cu ușurință 56 pentru a vedea numărul celor care au reușit să reziste răsucirii la spate a brațelor practicate de Occident”, a mai spus acesta, potrivit sursei citate.

Nimeni nu se așteaptă la vrreo surpriză în alegerile din Rusia, în condițiile în care, încă de anul trecut, Kreliminul a anunțat că ele vor fi câștigate cu peste 80% de Vladimir Putin. 

Rusia a organizat în perioada 15-17 martie 2024 așa-zise alegeri prezidențiale, nerecunoscute de lumea civilizată, pe care Kremlinul le anunța încă de anul trecut că vor câștigate cu peste 80% de către dictatorul Vladimir Putin.

Cu șase ore înainte de închiderea urnelor, prezența la vot era deja de peste 74%, potrivit Agerpres.

Citește și: Rusia, tot mai agresivă cu România. Medvedev: „Niște obraznici!” Ce l-a enervat?

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te