VIDEO Un depozit de muniții al Brigăzii de elită rusă aeropurtate, distrus. 48 de ruși au fost uciși

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.07.2022 - 11:01
VIDEO Un depozit de muniții al Brigăzii de elită rusă aeropurtate, distrus. 48 de ruși au fost uciși/FOTO: Captura video

Trupele ucrainene au distrus postul de comandă și un depozit de muniții al Brigăzii de asalt aeropurtat de elită a Federației Ruse. În urma atacului 48 de invadatori ruși au fost uciși, spune un reprezentant al Comandamentului Operațional de Sud, Vladislav Nazarov.

SHARE

Potrivit acestuia, aviația AFU a lovit 7 locuri de desfășurare și concentrare a unităților inamice: 6 fortărețe, o concentrare de arme și echipamente militare și un post de comandă și control în districtele Beryslav și Kherson din regiune.

"Datele preliminarii privind pierderile inamicului indică faptul că au fost eliminate de-a lungul stepei sudice a Ucrainei 48 de Rashists, 4 tancuri T-72, tunuri obuziere de o sută cincizeci și doi de milimetri, o unitate de artilerie autopropulsată, 3 vehicule blindate și 3 vehicule. Postul de comandă al brigăzii a 11-a de asalt aeropurtat separat al Rashiștilor și depozitul lor de muniții de lângă Pyatikhatka au fost distruse", a declarat Nazarov, adăugând că pierderile finale ale inamicului sunt încă în curs de investigare.

Gruparea navelor forțelor inamice din Marea Neagră rămâne neschimbată: 2 portavioane de rachete și o navă mare de debarcare sunt de pază, în timp ce restul navelor și ambarcațiunilor se află în zonele maritime sigure pentru rachete din apropierea peninsulei Crimeea.

Citește și: VIDEO Taiwanul se pregătește de război urban, în urma amenințărilor de invazie ale Chinei

"Prin urmare, amenințările unui atac cu rachete și a unei debarcări amfibii rămân active în planurile inamicului", a declarat Nazarov. În plus, este posibil ca minele să fie în derivă în Marea Neagră după furtună.

De asemenea, se remarcă faptul că inamicul continuă să desfășoare operațiuni de luptă, menținând liniile defensive fortificate. Aceștia încearcă să tragă rezerve de forță de muncă și echipamente din direcția Crimeea.

"Încă o dată, forțele inamice care însumează un grup tactic de companie cu implicarea rezervelor au încercat să desfășoare acțiuni ofensive în direcția Ishchenko spre Bilohorka. După ce au suferit pierderi, s-au retras", a declarat Nazarov.

Citește și: VIDEO SUA excelează: Un F-15 a lovit în premieră o țintă la 200 km cu racheta aer-aer AIM-120D3

Pe parcursul zilei, inamicul a lansat trei lovituri. În special, la prânz, două rachete X-59 au fost lansate din avioane în direcția teritoriului ocupat temporar în regiunea Nikolaev. Una dintre ele a lovit în apropiere de Velike Artakove, iar cea de-a doua la periferia orașului Kaluga.

 

O oră mai târziu, o pereche de Ka-52 a atacat Novohrigorievka, iar seara, perechi de avioane de atac și Ka-52 de lovire au atacat Andriivka. Nu au existat victime în toate cele trei cazuri.

Anterior, un consilier al șefului administrației militare regionale din Kherson a declarat că rușii încercau să înființeze o trecere de pontoane la podul distrus de la Darivka.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te