VIDEO Ucraina face economie la muniție. În tranșee înghețate, soldații aleg doar țintele importante

DE Adina Mutăr | Actualizat: 19.12.2023 - 19:26
Ucraina face economie la muniție. În tranșee înghețate, soldații aleg doar țintele importante - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Ucraina face economie la muniție. În tranșee înghețate, soldații aleg doar țintele importante. Comandantul Brigăzii ucrainene Tavriisk, generalul de brigadă Oleksandr Tarnavski, avertizează că forțele sale se confruntă cu lipsă de muniție de-a lungul întregii linii a frontului

SHARE

Ucraina face economie la muniție. În tranșee înghețate, soldații aleg doar țintele importante. Tarnavski avertizează că forțele sale se confruntă cu lipsuri de obuze de 122 mm și 152 mm de-a lungul întregii linii a frontului.

În consecință, redistribuie artileria și replanifică sarcinile. Ministrul adjunct al Apărării, generalul Ivan Gavriliuk, a recunoscut, marți, că deficitul de muniție va continua.

Ucraina face economie la muniție. În tranșee înghețate, soldații aleg doar țintele importante

Atât forțele ruse, cât și cele ucrainene au consumat o mare parte din stocurile sovietice de obuze de artilerie de 122 mm și 152 mm, fiind forțate să caute în străinătate alte surse de aprovizionare.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a prezis că penuria forțează armata ucraineană să „ia decizii dure cu privire la prioritizarea anumitor sectoare ale frontului față de altele”.

Citește și: Putin formează „echipa de asalt în cârje”. Trimite soldații răniți și invalizi înapoi la război

Grupurile de luptă fac economie de muniție și, ca să nu rateze țintele, uneori se apropie riscant de forțele inamice.

„Batalionul 1 de Asalt Aeropurtat al Brigăzii 95 a distrus un tanc inamic cu o singură lovitură de la mică distanță”, a anunțat StratCom.

Imaginile au fost difuzate în tandem cu imagini care arată un alt grup de trupe ucrainene aruncând în aer două camioane rusești cu muniție.

Pe direcția Kupiansk, soldații unității speciale „Kraken” a Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucrainei pândesc țintele din tranșeele înzăpezite și înghețate pentru a calcula lovituri „la fix”.

Alte două sisteme rusești de artilerie grea au fost distruse cu  TOS-1A „Solnțepek”.

Elicopterele de transport Mi-17-V5, donate de SUA, duc personal militar unde este strictă nevoie.

Forțele ucrainene atacă în grupuri mici, apropiindu-se de ținte, frontul devenind un „război al umbrelor”.

Trupele Moscovei au continuat atacurile terestre la vest și sud-vest de orașul ocupat Donețk, a raportat ISW.

Citește și: VIDEO Lupte infernale la Avdiivka. Rușii suferă pierderi record în fața forțelor ucrainene

Un blogger militar rus a susținut că forțele Kremlinului au avansat mai la vest de Marinka spre Kurakhove (25 km vest de Donețk), în timp ce un altul a postat că forțele ruse au atacat și în apropiere de Pobieda (5 km sud-vest de Donețk).

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) a raportat că au fost respinse „cel puțin 12 atacuri rusești lângă Novomihailivka”.

Forțele ucrainene au continuat să-și mențină pozițiile pe malul stâng al Niprului, într-o zonă din Krinki, iar forțele ruse au făcut progrese marginale în zonă, a raportat ISW.

Generalul Oleksandr Sirski, comandantul forțelor terestre, a raportat că cele mai aprige bătălii sunt în desfășurare în sectoarele Kupiansk, Liman și Bahmut, potrivit kyivpost.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te