VIDEO Lupte infernale la Avdiivka. Rușii suferă pierderi record în fața forțelor ucrainene

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.12.2023 - 09:36
Lupte infernale la Avdiivka. Rușii suferă pierderi record în fața forțelor ucrainene - Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Trupele Moscovei lansează o nouă rundă de atacuri infernale în Avdiivka, orașul transformat în ruine și devenit epicentrul luptelor crâncene după Bahmut, dar soldații ucraineni reușesc să le țină piept în continuare, provocându-le rușilor pierderi uriașe.

SHARE

În ultimele zile, forțele rusești au lansat atacuri brutale pe mai multe axe, dar cele mai multe s-au încheiat cu unele dintre cele mai mari pierderi de personal ale Kremlinului din întregul război și cu un număr aproape record de tancuri distruse, au declarat luni surse oficiale ucrainene.

Lupte infernale la Avdiivka. Rușii suferă pierderi record în fața forțelor ucrainene

Statul Major al armatei ucrainene (AGS), a transmis că în ultimele 72 de ore trupele Kievului au ucis sau rănit grav peste 3.000 de soldați ruși și au scos din uz mai bine de 75 de tancuri și aproape 100 de transportoare blindate de trupe.

Pe 18 decembrie, forțele rusești desfășurate de-a lungul frontului de luptă de 2.000 de kilometri au pierdut 44 de tancuri din toate cauzele, o pierdere de tancuri într-o singură zi depășită o singură dată în întregul război, pe 21 octombrie 2023, a raportat Ragnar Gudmundsson, un analist islandez care urmărește pierderile din războiul din Ucraina de la începutul invaziei rusești din februarie 2022.

Citește și: FOTO Soldați moldoveni de elită, exerciții militare la granița cu Transnistria. Au luptat în Africa

Rusia spune că pierderile sale sunt cu un ordin de mărime mai mici. Analiștii Pentagonului și ai Ministerului britanic al Apărării au declarat că estimările ucrainene care susțin că pierderile rusești foarte mari în timpul războiului au un grad de eroare de până la 10%.

Citește și: VIDEO Momentul în care rachete ucrainene distrug 2 blindate rusești de 1.000.000$ bucata. Sunt scrum

Atât sursele rusești, cât și cele ucrainene au raportat că abordările estice ale orașului Avdiivka din Donbas, locul unora dintre cele mai aprige lupte din timpul războiului de la lansarea unei ofensive locale rusești în această zonă la începutul lunii octombrie, a fost probabil locul de pe front care a cunoscut cele mai intense lupte la scară largă în ultimele zile.

Comandantul brigăzii "Azov" a Gărzii Naționale, locotenent-colonelul Denys Prokopenko ("Redis"), consideră că războiul din Ucraina va dura mult timp, așa că i-a îndemnat pe toți cei care nu sunt implicați în serviciul în forțele de apărare să facă o alegere conștientă și să se înroleze în rândurile armatei. 

„Nu știm exact ziua, luna sau anul în care vom învinge și ne vom putea întoarce la familiile noastre. Dar suntem siguri că, indiferent cât va dura războiul, avem camarazi de încredere alături de noi, iubirea pentru Patrie în inimile noastre și arme în mâinile noastre. Și toate acestea nu ne vor permite să ne retragem: nici astăzi, nici peste un an sau zece ani”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te