Putin formează „echipa de asalt în cârje”. Trimite soldații răniți și invalizi înapoi la război

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.12.2023 - 15:36
Putin formează „echipa de asalt în cârje”. Trimite soldații răniți și invalizi înapoi la război - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Putin formează „echipa de asalt în cârje”. Ministerul rus al Apărării se pare că și-a schimbat regulile atunci când vine vorba de soarta soldaților săi răniți în urma războiului în curs de desfășurare din Ucraina.

SHARE

Potrivit unui raport realizat de presa independentă rusă iStories, soldații ruși grav răniți sau rămași cu dizabilități în urma experienței negative de pe front sunt acum trimiși înapoi în prima linie pentru a lupta împotriva ucrainenilor înarmați cu tehnică NATO.

Putin formează „echipa de asalt în cârje”. Trimite soldații răniți și invalizi înapoi la război.

Potrivit jurnaliștilor independenți ruși, se pare că medicilor examinatori li s-a spus să ia în continuare în considerare soldații răniți sau cu diferite grade de invaliditate care au experiență  pe front pentru redistribuire în prima linie în războiul din Ucraina, indiferent de gravitatea rănilor lor.

Ca urmare, armata rusă are acum unități de "sute de soldați cu dizabilități" care urmează să fie trimiși înapoi în țara devastată de război, în ciuda faptului că cei mai mulți dintre ei nu au fost îngrijiți corespunzător.

Mărturii ale familiilor

Soția unui soldat rus, pe nume Mihail, a povestit pentru publicația rusească că soțul ei a fost autorizat de un medic să lupte din nou în Ucraina, în ciuda faptului că a fost lovit de șrapnel în picior și acum acesta se deplasează cu ajutorul unui baston.

El a fost catalogat ca fiind „apt” să se întoarcă la serviciul activ.

Citește și: Planul lui Putin de a transforma cetățenii Moldovei în „carne de tun” pentru războiul Rusiei

Potrivit femeii, partenerul ei nu a primit îngrijiri adecvate înainte de a fi redistribuiți și că Mihail îndeplinește acum îndatoririle de pe front în baston, fiind o țintă foare ușoară pentru forțele ucrainene. Mai mult, acesta nu se află singur în această situație.

"Cei din regiment deja râd printre lacrimi - ce fel de echipă de asalt are bastoane și în cârje?", a spus ea.

Soția a dezvăluit, de asemenea, că soțul ei și-a pierdut toți dinții în Ucraina. "Are cinci cioturi în loc de dinți, iar acolo nu poți lua un blender cu tine", a adăugat ea.

Un semn de epuizare a forțelor?

În afară de redistribuirea soldaților grav răniți, armata rusă a luat mai multe măsuri controversate pentru a-și spori puterea de luptă în Ucraina.

La începutul acestui an, președintele rus Vladimir Putin a aprobat o lege care ar mobiliza persoane în vârstă de 70 de ani pentru a lupta în războiul lui din Ucraina.

Citește și: Lupte infernale la Avdiivka. Rușii suferă pierderi record în fața forțelor ucrainene

De asemenea, administrația de la Kremlin a mărit salariile militarilor de până la 10 ori mai mari pentru a-i atrage pe civili să se alăture forțelor sale terestre.

Potrivit unui raport recent declasificat al serviciilor de informații americane, războiul în curs de desfășurare a costat Rusia 315.000 de victime - aproape 90% din numărul total de trupe pe care le-a trimis inițial în Ucraina, potrivit thedefensepost.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te