VIDEO Tragedia înfiorătoare din viața băiatului care a inspirat filmul "A Nightmare on Elm Street"

DE Daniel Toșa | 09.11.2022 - 13:53

Filmul "A Nightmare on Elm Street" (Coșmarul de pe strada Elm) a fost văzut de milioane de oameni din întreaga lume, dar s-ar putea să nu știi povestea înfiorătoare care a inspirat filmul.

SHARE

Nimic nu a înfricoșat privitorii decât auzul vocii lui Freddie Krueger după lansarea filmului "A Nightmare on Elm Street" - dar povestea din spatele intrigii filmului de groază este și mai înfricoșătoare.

Când Wes Craven a scris acest scenariu, la începutul anilor 1980, s-a inspirat din evenimente reale, de la bătăușii din copilărie și articole de ziar până la un bărbat pe care l-a văzut pe stradă când era mai tânăr.

Filmul îl vede pe Krueger, spiritul unui criminal care a murit într-un incendiu, bântuind visele adolescenților.

Personajul antagonistului este numit după Fred Kruger, bătăușul din copilărie al lui Craven, Fred Kruger.

Regizorul a mai adăugat că, atunci când era copil, a văzut un bărbat înfiorător care se plimba pe trotuarul din fața casei sale, pe trotuarul din fața ferestrei. Bărbatul în vârstă a aruncat o privire spre Craven, speriindu-l, înainte de a pleca.

Cu toate acestea, una dintre cele mai mari surse de inspirație pentru premisa centrală a filmului a venit dintr-un articol pe care Craven l-a citit în LA Times despre o familie care a fugit din Cambodgia și a reușit să ajungă în America - și este cu adevărat înfiorător.

Familia se număra printre refugiații Hmong care au fugit în America în anii 1970 din cauza războiului și genocidului din Laos, Cambodgia și Vietnam.

Mulți dintre refugiați au suferit de coșmaruri care îi făceau să refuze să mai doarmă, iar unii dintre bărbați, cu vârste cuprinse între 19 și 57 de ani, se spune că au murit în somn la scurt timp după aceea. Profesioniștii din domeniul medical au continuat să numească fenomenul de moarte subită și inexplicabilă Sindromul morții asiatice.

Denumit mai târziu Sindromul morții nocturne subite și inexplicabile, peste 100 de persoane muriseră până la apariția în cinematografe a filmului A Nightmare on Elm Street.

Printre victime se număra un băiat tânăr care avea "coșmaruri tulburătoare" care îl făceau să nu vrea să doarmă zile întregi.

Potrivit lui Craven, când în sfârșit a adormit, părinții lui au crezut că criza s-a terminat. Cu toate acestea, l-au auzit țipând în mijlocul nopții și, înainte de a putea ajunge la el, acesta murise.

"Citisem un articol în L.A. Times despre o familie care a scăpat din Câmpurile Ucigașe din Cambodgia și a reușit să ajungă în SUA. Lucrurile erau în regulă, iar apoi, dintr-o dată, fiul cel mic a avut coșmaruri foarte tulburătoare.

Le-a spus părinților săi că se temea că, dacă doarme, lucrul care îl urmărea îl va prinde, așa că încerca să rămână treaz zile întregi. Când în cele din urmă a adormit, părinții lui au crezut că această criză s-a încheiat.

Apoi au auzit țipete în miez de noapte. Când au ajuns la el, era deja mort. A murit în mijlocul unui coșmar. Iată că un tânăr avea o viziune a unei orori pe care toți cei mai în vârstă o negau. Asta a devenit linia centrală a filmului "Coșmar pe strada Elm", a declarat Craven pentru Vulture Magazine.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te