VIDEO SUA se antrenează de război cu Rusia și China. În premieră, participă avioane din „Zona 51”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 27.07.2022 - 21:47
SUA se antrenează de război cu Rusia și China - PROFIMEDIA
SUA se antrenează de război cu Rusia și China - PROFIMEDIA

Exercițiile Red Flag ale Forțelor Aeriene ale SUA includ de obicei aeronave și personal din unele țări aliate și partenere, dar se exclude utilizarea oricăror capacități foarte clasificate. Este pentru prima dată când la aceste exerciții participă și avioane din secreta Zonă 51.

SHARE

Citește și: VIDEO/FOTO Cum se apără Taiwanul de China: Hangare subterane pentru avioane de luptă

În mod normal, spațiul aerian al Zonei 51 este strict interzis participanților la Red Flag, iar în timpul etapelor Red Flag, zborurile misiunilor din Zona 51 sunt programate astfel încât să nu intre în conflict cu misiunile Red Flag.

Citește și: VIDEO Un nou mesaj incendiar pentru China: SUA aruncă în aer încă o navă de război

La ultimul exercițiu Red Flag din anul fiscal 2022, denumit Red Flag 22-3, participă și avioane lansate de la unitatea de testare extrem de securizată de la Groom Lake, cunoscută mai bine sub numele de „Zona 51”. Ceea ce înseamnă că această ediție a exercițiilor se desfășoară exclusiv în cadrul armatei americane, care testează prototipuri avansate de luptă.

Joerg Arnu, un cercetător al Zonei 51 și webmaster al Dreamland Resort, un site dedicat istoriei și evenimentelor din Zona 51, a postat pentru prima dată, la 13 iulie, o colecție de înregistrări audio dintre acești neobișnuiți participanți la Red Flag și controlorii de trafic aerian. Acestea includeau comunicări de la piloți care foloseau indicativele MiG 5, MiG 6 și MiG 7, care au putut fi auzite în mod specific în timpul zborurilor către și dinspre Zona 51.

„În peste 20 de ani de monitorizare a Zonei 51 și a Red Flag nu am auzit niciodată aeronave din Zona 51. În timpul Red Flag 22-3 am auzit în mod repetat cel puțin trei aeronave (indicativele MIG 5, 6 și 7) lansându-se din Zona 51 și RTB (revenind la bază) acolo după zbor", a declarat Arnu. „Ei s-au înregistrat la Controlul Zonei 51 și mai târziu la Turnul de control pe frecvențele UHF nepublicate, folosite în mod normal de avioanele de testare sau de misiune din Zona 51."

Indicativele i-au determinat imediat pe unii analiști să avanseze ipoteza că piloții în cauză zburau cu aeronave sovietice, rusești pentru a se antrena în eventualitatea unui conflict cu Rusia.

Aeronavele străine aflate la baza la Groom nu apar de regulă, deoarece existența acestora în inventarul armatei americane nu este dezvăluită în mod oficial, potrivit The Drive.

Citește și

VIDEO Incidentul Malmstrom: Rachete nucleare dezactivate de OZN. Congresul a evitat subiectul

VIDEO Mărturiile marinarilor contrazic Pentagonul: Navele de război americane, urmărite de OZN

Prin urmare, participarea lor directă la Red Flag 22-3 în altă parte decât în Zona 51 pare puțin probabilă pentru specialiștii care consideră, mai degrabă, că este vorba de testarea vreunui prototip de avion militar american avansat, sub „cod dedicat MiG”.

Exercițiul, care se desfășoară de la Nellis AFB din Las Vegas și are loc în spațiul aerian deasupra poligonului de testare și antrenament din Nevada (NTTR), a început la 9 iulie și se va încheia la 29 iulie.

Escadrila 65th Aggressor Squadron, recent activată, echipată cu avioane de luptă invizibile F-35A Joint Strike Fighters, se concentrează în acest exercițiu pe amenințările din partea Chinei și Rusiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te