VIDEO/FOTO Cum se apără Taiwanul de China: Hangare subterane pentru avioane de luptă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 28.07.2022 - 10:27
Cum se apără Taiwanul de China? Hangare subterane pentru avioane de luptă/foto: rocaf
Cum se apără Taiwanul de China? Hangare subterane pentru avioane de luptă/foto: rocaf
Cum se apără Taiwanul de China? Hangare subterane pentru avioane de luptă/foto: rocaf
Baza aeriană Chiashan/foto: rocaf

Forțele aeriene taiwaneze (ROCAF) au publicat pe Facebook, în mod neobișnuit, fotografii ale operațiunilor de încărcare a armelor pe avioane într-un complex subteran foarte bine fortificat conectat la Baza aeriană Chiashan.

SHARE

Fotografiile oferă o incursiune foarte rară în interiorul rețelei subterane de tuneluri ce găzduiește unele dintre cele mai performante avioane de luptă ale ROCAF, inclusiv F-16V Viper, recent modernizat, ce poate fi văzut în imagini fiind înarmat cu rachete anti-navă Harpoon.

Taiwanul este un utilizator important de Harpoon. Rachetele AIM-120C Advanced Medium-Range Air-To-Air Missile (AMRAAM) sunt, de asemenea, montate pe vârful aripilor F-16, împreună cu AIM-9L/M Sidewinders sub aripi.

Potrivit Ministerului taiwanez al Apărării Naționale, exercițiile cu muniție reală din acest an sunt modelate după războiul dintre Rusia și Ucraina.

Ceea ce este cel mai notabil la aceste fotografii este însă locația în care au fost făcute, potrivit The Drive. 

În versantul muntelui din apropierea Bazei Forțelor Aeriene Chiashan din Hualien a fost construită o rețea de tuneluri ce duc la hangare subterane fortificate ce adăpostesc o parte din flota de avioane de luptă a ROCAF.

Din cauza naturii secrete a structurii, armata taiwaneză a controlat strict atât cine are acces la rețeaua subterană, cât și cine are voie să facă fotografii în interiorul acesteia.

Citește și

VIDEO SUA se antrenează de război cu Rusia și China. În premieră, participă avioane din „Zona 51”

SUA: În caz de război cu China, vom ataca întâi controlul comenzilor. China: Suntem gata oricând!

Difuzarea acestor imagini transmite un mesaj cu privire la măsurile de care dispune ROCAF pentru a rezista unui prim val de atacuri ale Chinei, care amenință continuu cu invazia.

Fotografiile nu au fost însoțite de o identificare a locației, dar jurnalistul Roy Choo, autor al cărții „Modern Taiwanese Air Power”, a susținut că fotografiile aufost făcute în hangarele subterane din Chiashan.

Choo a scris că lucrările de construcție la Chiashan au început oficial în 1984, au durat opt ani și au avut un cost total de un miliard de dolari. Având în vedere că Chiashan a fost construit prin scobirea unui munte de granit din Hualien, înconjurându-l astfel cu restul lanțului muntos central din Taiwan, se crede că hangarele subterane vor supraviețui atacurilor aeriene ale Chinei.

De asemenea, Taiwanul se bazează și pe tunul cu tragere rapidă Phalanx pentru a proteja baza aeriană Chiashan, precum și bazele aeriene Jiashan și Taitung, orientate spre Pacific, ce pot face față rachetelor de croazieră, dronelor și rachetelor antiradiație.

În cazul unui conflict cu China, ROCAF va rezista unor atacuri amfibii prin desfășurarea de avioane F-16 înarmate cu Harpoon lansate din hangarele subterane situate pe coastă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te