VIDEO Senator rus, fost șef al Comitetului de Apărare, cere distrugerea bazelor SUA din Europa

DE Elena Andrei | Actualizat: 09.06.2022 - 17:38
Franz Klințevici, vicepreședintele Comitetului de Apărare al Dumei de Stat/foto: kremlin press service

Un senator rus a declarat că este timpul ca forțele ruse să lovească bazele americane din întreaga Europă ca pedeapsă pentru că au trimis sisteme avansate de armament în Ucraina pentru a lupta împotriva armatei ruse.

SHARE

Într-o intervenție pe un canal de televiziune de stat, senatorul rus Frants Klințevici, fost vicepreședinte al Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, a declarat că Rusia ar trebui să ia în considerare armele sale de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune, socotind că „este timpul să distrugă bazele americane din Europa”.

Remarcile sale au venit după ce un prezentator al postului i-a cerut lui Klințevici opinia cu privire la trimiterea de către SUA a unor sisteme de rachete cu rază lungă de acțiune și lansare multiplă  (HIMARS) către Ucraina.

Citește și

Dîncu, despre avionul care a survolat România: „Un eveniment ciudat. O lebădă neagră”

Emmanuel Macron vine în România. Merge la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

Klințevici a fost întrebat în mod special despre afirmațiile ucrainene potrivit cărora armele HIMARS donate de SUA vor fi folosite doar pentru apărarea propriului teritoriu, deși posedă o rază de acțiune suficientă pentru a lovi ținte din Rusia.

„Asta este pur și simplu un nonsens total", a început Klințevici. „Este imposibil să vorbești cu americanii în aceste condiții".

Klintsevici - veteran al forțelor de parașutiști ale Rusiei și care a fost vicepreședinte al Comitetului pentru Apărare și Securitate al Camerei superioare - a declarat că ezitarea Rusiei de a riposta direct împotriva SUA pentru trimiterea de arme în Ucraina a permis SUA să continue să înarmeze o țară împotriva forțelor ruse.

„Din nefericire, ei consideră toleranța și integritatea noastră drept o slăbiciune", a declarat senatorul rus. „Iar acum, având în vedere locul în care sosesc transporturile de arme, în special în Europa, și luând în considerare armamentul de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune al Rusiei, este timpul să luăm măsuri pentru a-i avertiza."

„Este timpul să distrugem bazele americane”, a cerut Klințevici. „Deocamdată cele din țările europene. Din păcate, aceasta este doar opinia mea personală. Ar trebui să o facem dacă nu suntem auziți. Dacă ne amenință poporul nostru pe teritoriul nostru".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.