VIDEO Se dau lupte grele în Donețk. Rusia a pierdut trei companii militare și zeci de echipamente

DE Daniel Toșa | 22.06.2023 - 08:43
Sursa Foto: Twitter/ @Militarylandnet

Luptele grele continuă în estul regiunii Donețk, în timp ce forțele rusești continuă să se concentreze în zonele Lîman, Bakhmut, Avdiivka și Mariinka, potrivit celei mai recente actualizări a Statului Major General al Forțelor Armate Ucrainene.

SHARE

Mai mult de 30 de lupte au avut loc în aceste zone în ultima zi, a declarat miercuri Statul Major General, precizând că Rusia a desfășurat mai multe "ofensive nereușite" în aceste direcții.

Se dau lupte grele în Donețk

Atât Statul Major General al Ucrainei, cât și Oleksandr Tarnavski, un comandant al forțelor comune din sudul țării, au declarat că forțele rusești se află în defensivă în direcțiile Zaporojie și Herson, în timp ce Forțele Armate ale Ucrainei avansează.

"În sectorul Tavria, armata noastră alungă sistematic inamicul de pe pozițiile sale și continuă să avanseze. Succesele Forțelor de Apărare sunt deja notabile", a declarat Tarnavskyi într-o postare pe Telegram. 

Citește și: Ultimele ore pentru captivii de pe Titan. Nava franceză singura capabilă să-i salveze nu a ajuns

În cursul zilei trecute, în Tavria, un oraș din sudul Ucrainei, "pierderile inamicului în morți și răniți s-au ridicat la aproape trei companii. Ucraina a distrus și avariat 68 de unități de echipament militar inamic", a susținut Tarnavski.

Statul Major General a precizat că forțele rusești nu au avut succes în ofensivele din satul Piatikatki din regiunea Zaporojie, în timp ce au efectuat, de asemenea, lovituri aeriene în zonele Preobrazenka și Stopnoirsk din regiunea Donețk.

Citește și: Viktor Orban cere Rusiei prizonieri ucraineni „ca să facă pe viteazul în fața maghiarilor”

La Bahmut, comandantul interimar al Brigăzii a 3-a de asalt din Ucraina, Maksim Zhorin, a afirmat că trupele rusești au încercat fără succes să recupereze unele dintre pozițiile pierdute pe câmpul de luptă.

"Rezultatul - ruși morți și răniți", a declarat el.

Ce spune Rusia?

Ministerul rus al Apărării a afirmat miercuri că forțele sale au atacat unități ale armatei ucrainene în sud-estul țării, în apropiere de granița dintre regiunile Donețk și Zaporojie, distrugându-le echipamentul. 

De asemenea, armata ucraineană a precizat că "nu au fost detectate semne de (formare a) grupurilor ofensive în Belarus", în apropiere de frontiera cu Ucraina. 

"Cu toate acestea, antrenamentul de luptă și coordonarea unităților forțelor armate ruse înainte de desfășurarea lor în zonele de operațiuni de luptă din Ucraina sunt în curs de desfășurare pe terenurile de antrenament din Republica Belarus", a susținut Statul Major General. 

Belarus, unul dintre cei mai fideli aliați ai Rusiei de la invazia Ucrainei, a operat miercuri modificări la constituția sa, renunțând la neutralitate, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te