VIDEO Atac cu rachete hipersonice asupra blocurilor civile din Kiev. Rusia se răzbună pe Ucraina

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.03.2024 - 13:44
Atac cu rachete hipersonice asupra blocurilor civile din Kiev. Rusia se răzbună pe Ucraina - Foto: Facebook/Volodimir Zelenski

Atac cu rachete hipersonice asupra blocurilor civile din Kiev, în această dimineață. Rusia se răzbună pe Ucraina pentru atacurile teroriste comise de gruparea ISIS la Moscova.

SHARE

În dimineața zilei de 25 martie, Rusia a lovit Kievul cu rachete hipersonice și balistice. Resturi au căzut în districtele Pechersk, Solomyansk, Holosiivsk și Darnytsk, două clădiri înalte au fost avariate, iar 7 persoane au fost rănite.

Atac cu rachete hipersonice asupra blocurilor civile din Kiev. Rusia se răzbună pe Ucraina

"Din nou, în această dimineață, Rusia atacă Ucraina cu rachete hipersonice. Explozii puternice în Kiev", a postat pe Twitter Bridget A. Brink, ambasadorul SUA în Ucraina.

Exploziile au răsunat în capitala ucraineană în jurul orei 10.30, avariind grav o clădire cu trei etaje din centrul orașului și provocând o ploaie de moloz peste alte trei cartiere.

Vitali Klitschko, primarul Kievului, a declarat că cel puțin 7 persoane au fost rănite în atac, inclusiv o fată de 16 ani care a fost trimisă la spital și un copil.

Sursa foto: X/Volodimir Zelenski

Rachetele hipersonice au capacitatea de a se deplasa cu o viteză de peste cinci ori mai mare decât viteza sunetului și, în general, se apropie de ținte din unghiuri mai mici, ceea ce le face mult mai greu de detectat și interceptat.

Citește și: VIDEO S-a dezlănțuit iadul asupra navelor rusești din Marea Neagră. 3 nave de 500.000.000$, distruse

Ministerul Culturii a raportat că partea centrală a clădirii Academiei de Stat de Arte Decorative și Aplicate și Design Mykhailo Boychuk din Kiev a fost distrusă în urma căderii unor fragmente de rachetă.

Sursa foto: X/Volodimir Zelenski

În special, sala de sport, sala de congrese și centrul de expoziții au fost complet distruse. Spațiile departamentelor și auditoriul instituției au fost, de asemenea, deteriorate semnificativ. 

T.v.o. Mykola Kalashnyk, șeful administrației de stat din districtul Darnytsk, a raportat că, în urma unui atac cu rachete, o casă privată din microdistrictul Osokorka a fost avariată de resturi, fără a mai lua foc.

Citește și: Ce va face Vladimir Putin după atentat și după recunoașterea războiului contra Ucrainei

Sursa foto: X/Volodimir Zelenski

Salvatorii au avertizat că operațiunile de salvare sunt în curs de desfășurare, este posibil să existe persoane sub dărâmături. Sediul Crucii Roșii a fost desfășurat în clădirea uneia dintre școli.

Companiile municipale de utilități au raportat că, în urma bombardamentelor inamice, a fost schimbată temporar funcționarea a două rute de troleibuz: troleibuzele de pe ruta nr. 15 circulă de la m. "Palatul Sportului" până la stația "Grădina Botanică"; troleibuzele de pe ruta nr. 38 circulă de la stația "Muzeul Național de Istorie a Ucrainei în cel de-al Doilea Război Mondial" până la stația "Grădina Botanică".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te