Alegeri prezidențiale LIVE

Rezultatele votului în timp real
Călin Georgescu 22,95 %
Elena Lasconi 19,17 %
99,99 %
Marcel Ciolacu 19,15 %
George Simion 13,87 %
Click aici pentru rezultate complete

VIDEO Rusia: România va spiona navele rusești și sud-vestul Crimeii cu dronele turcești Bayraktar

DE Adina Mutăr | Actualizat: 17.06.2024 - 10:58
Rusia: România va spiona navele rusești și sud-vestul Crimeii cu dronele turcești Bayraktar TB2 - Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Rusia: România va spiona navele rusești și sud-vestul Crimeii cu dronele turcești Bayraktar TB2 - Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Rusia: România va spiona navele rusești și sud-vestul Crimeii cu dronele turcești Bayraktar TB2. Din august, Armata României va putea utiliza primul UAV Bayraktar TB2 comandat din Turcia de Ministerul Apărării din România în aprilie 2023.

SHARE

Rusia: România va spiona navele rusești și sud-vestul Crimeii cu dronele turcești Bayraktar TB2.

Elementele primului lot au sosit în România, al doilea set va fi livrat în septembrie 2024, iar al treilea în ianuarie 2025.

În total, trei complexe Bayraktar cu câte 6 UAV-uri (18 drone) în valoare de 321 de milioane de dolari vor intra în serviciu cu forțele terestre. 

Rusia: România va spiona navele rusești și sud-vestul Crimeii cu dronele turcești Bayraktar TB2

Livrarea include muniție, suport logistic inițial și echipamente de instruire și antrenament.

Rusia se teme că România va monitoriza navele rusești din Marea Neagră precum și sud-vestul Crimeii, care este ținta principală a atacurilor forțelor ucrainene.

„Cheltuire nemaiauzit pentru românipuse pe seama situației dificile din domeniul securității regionale și globale, situației geostrategice în curs de dezvoltare din regiunea Mării Negre”, scrie canalul pro-Kremlin Telegram/Two Majors.

Citește și: Zelenksi: Livrarea avioanelor F-16 ce lovesc Rusia, iminentă. Putin dezvăluie ruta: România-Moldova

Analiștii militari ruși reamintesc de dronele de înaltă performanță ale NATO ce operează deasupra Mării Negre și dau informații despre ținte din Crimeea ce ulterior sunt atacate de Ucraina.

„Bayraktar-ul românesc o să fie folosit pentru a monitoriza navele Flotei Mării Negre, ceea ce va extinde capacitățile de recunoaștere ale Alianței în regiune”, scriu militarii ruși, subliniind că România s-a orientat bine spre dronele turcești care sunt mai ieftine și mai practice, mult mai ușor de controlat și operat, decât prototipurile occidentale.

Citește și: Decizie curajoasă a României. Oficiali de rang înalt din Rusia și Belarus, interziși în țară

„Desigur, pentru români aceasta este o creștere serioasă a capacităților de informații, deoarece datorită dronelor Bayraktar vor putea controla zonele de frontieră, precum și Marea Neagră. Cu ajutorul lor, militarii români vor putea monitoriza navele rusești, navele comerciale și zona de sud-vest a Crimeii”, scrie Telegram/Two Majors.

În comunicatul Ministerului Apărării Naționale al României, se arată că „achiziția sistemelor de aeronave fără echipaj uman la bord (UAS) Bayraktar TB2 contribuie la realizarea obiectivelor Programului de transformare a Armatei României până în anul 2040 și are în vedere implementarea țintelor de capabilități ale țării noastre în cadrul procesului NATO de planificare a apărării”.

Intrarea în dotare a acestor sisteme contribuie la realizarea unor structuri de forțe cu un spectru larg de capabilități specifice, „cu mijloace care să îi asigure supraviețuirea în câmpul tactic, o cunoaștere situațională extinsă și o putere de foc mărită”, se arată în comunicatul MApN.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te