La Seul, Vasile Dîncu a vizitat expoziţia de tehnică şi armament DefExpo Korea 2022 și a avut întrevederi la nivel oficial atât cu omologul său sud-coreea, cât și cu preşedintele Comisiei pentru Apărare Naţională.
În cadrul unui comunicat emis în cursul acestei zile de MApN către DefenseRomania, despre întrevederea ministrului Vasile Dîncu cu omologul său sud-coreean Le Jong-Sup, se precizează că „în plan bilateral, cei doi oficiali au agreat intensificarea cooperării în domeniul educaţiei militare, apărării cibernetice şi a instruirii în comun”, și, „în plus, a fost analizată posibilitatea cooperării aprofundate în vederea dezvoltării de noi tehnologii, inclusiv transferul de know-how, avându-se în vedere inclusiv posibilitatea producţiei de echipamente militare în România”.
Citește și
Apropiați ai lui Putin, supărați pe modul în care merge recrutarea
MApN nu precizează încă despre ce echipamente e vorba în scrisorile de intenție semnate și în discuțiile purtate cu partea sud-coreeană.
Analizând nevoile Armatei române, dar și tehnica livrată de sud-coreeni în Europa, cu precădere în regiune, ne-am putea gândi la obuziere sau tancuri.
Citește și
VIDEO Rușii fac cozi de 30 de km la frontiera cu Georgia. În 2008, treceau aceeași graniță cu tancul
Coreea de Sud a intrat masiv în regiune pe piața poloneză, semnând cu Varșovia acorduri pentru sute de tancuri K2 Panther, 650 de obuziere K9 Thunder, dar și avioane FA-50.