VIDEO Putin se laudă iar aiurea. „Câinele RPG”, vedeta „Army 2022”, e chinez, cumpărat de pe Alibaba

DE Elena Andrei | 16.08.2022 - 17:08
„Câinele RPG”, vedeta expoziției „Army 2022”, este furat de la chinezi/foto: rianovosti

Un câine robot înarmat cu un lansator de rachete antitanc instalat pe spate a fost prezentat la expoziția de armament „Army 2022” de lângă Moscova, Vladimir Putin lăudând armele și tehnologia rusească „mult deasupra celor occidentale”. Doar că vedeta expoziției e din China.

SHARE

Câinele-robot, purtând o husă de „acoperire”, este un produs chinezesc ce poate fi achiziționat pentru câteva mii de dolari pe Aliexpress.com de la Alibaba. Un exemplar similar a apărut recent online, înarmat cu o mitralieră.

Organizată de Ministerul rus al Apărării și deschisă cu un discurs al președintelui rus Vladimir Putin, expoziția se desfășoară între 15 și 22 august în Parcul Patriot din Kubinka, la periferia Moscovei.

„Multe arme rusești promițătoare sunt cu ani și decenii înaintea rivalilor lor străini”, a declarat președintele rus Vladimir Putin la 15 august, la deschiderea Forumului internațional tehnico-militar „Army-2022”.

„Moscova este pregătită să le ofere aliaților și partenerilor săi arme performante. Dezvoltarea cooperării tehnico-militare va asigura nu doar securitatea și stabilitatea națională, ci și cea globală”, a spus președintele rus.

Doar că Rusia și companiile rusești au un istoric de prezentări de arme inexistente la expoziția anuală. 

Forma și proporțiile generale ale Câinelui RPG sunt identice cu ale unuia de vânzare pe site-urile comerciale chinezești, fiind Unitree Robotic UnitreeYushuTechnologyDog, care poate fi achiziționat online pentru în jur de 3.000 de dolari.

Potrivit „dezvoltatorilor” ruși ai „câinelui robot”, care ar fi vorbit cu agenția de presă de stat rusă RIA Novosti la expoziție, dar care au rămas necunoscuți, câinele este „capabil să tragă la țintă și să transporte arme, să efectueze misiuni de recunoaștere și să treacă prin ruine pentru a livra medicamente".

Dezvoltatorii nenumiți de Ria Novosti au afirmat că acest câine a fost proiectat folosind „bionică - principii, structuri și mecanisme tipice regnului animal - astfel încât să semene cu câinii, în special în ceea ce privește dinamica”.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.