VIDEO Putin condamnă copii și femei la moarte. Viața în oțelăria Azovstal, sub asediu de 60 de zile

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.04.2022 - 21:28
VIDEO Putin condamnă copii și femei la moarte. Viața în oțelăria Azovstal, asediat 58 zile de ruși / youtube

Mii de civili se confruntă cu moartea prin foame în orașul Mariupol, capturat de ruși, după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să „sigileze” oțelăria Azovstal, ultimul bastion al militarilor ucraineni care de 60 de zile apără orașul.

SHARE

Un film tulburător a fost publicat de site-ul https://azov.org.ua Batalionul azov a pus un clip pe youtube azi cu copiii din subteranul oțelăriei Azovstal.

Putin a ordonat forțelor sale să blocheze complet complexul siderurgic, „nici măcar o muscă să nu poată scăpa”.

Soldații și civilii prinși înăuntru nu au hrană sau apă, iar Ministerul de Externe al Ucrainei face apel cu disperare pentru o rută de evacuare pentru a-i scoate în siguranță.

Sute de civili, copii, apărători ucraineni răniți sunt prinși în subteranele fabricii. Ei aproape nu au hrană, apă, medicamente esențiale. Este nevoie de un coridor umanitar urgent de la uzina Azovstal, cu garanții că oamenii vor fi în siguranță”, a cerut Ministerul de Externe al Ucrainei.

Sub uzină se întinde o rețea de buncăre și tuneluri construite în timpul Războiului Rece pentru a adăposti 40.000 de muncitori în cazul unui atac nuclear.

Această rețea nu poate fi penetrată de bombe. La suprafață sunt kilometri de depozite, furnale, centrale, sistem de conducte, unde soldații ucraineni se pot adăposti. Din aceste adăposturi, militarii ucraineni efectuează acțiuni de gherilă împotriva trupelor ruse din oraș.

Civilii din adăposturi sunt vecinii uzinei și rude ale muncitorilor care cunosc coridoarele complicate din subsoluri. Au ajuns acolo fugind de bombardamentele rusești care au loc de mai bine de o lună, fiind împiedicați să părăsească orașul de trupele ruse.

VIDEO Eroul de la Mariupol, maiorul Serghei Volina: „Ne trăim poate ultimele ore. Salvați civilii!”

Au rămas fără mâncare, încălzire sau medicamente de săptămâni întregi. Imaginile încărcate în rețeaua Telegram arată săli pline de copii, femei și bătrâni.

Capturarea orașului are o importanță atât strategică, cât și simbolică, pentru Putin, care speră să defileze cu „izbânda” sa la Ziua Victoriei din 9 mai, operațiunile urmând să se intensifice pentru a coincide cu sărbătorile, a declarat astăzi Ministerul Apărării britanic.

Rușii nu pot declara victoria completă asupra orașului, dacă militarii ucraineni nu se predau. Putin le-a cerut celor rămași în Azovstal, care nu s-au predat încă, să depună armele, promițând că Rusia îi va trata cu respect și va oferi asistență medicală celor răniți.

Ceea ce nimeni nu crede, având în vedere evidențele unor gropi comune în oraș. Comandantul Brigăzii 36 Pușcași Marini, a Armatei ucrainene, maior Serghei Volina, a cerut miercuri liderilor lumii să efectueze o extragere a civililor din subsoluri și a militarilor din uzina „sigilată” de ruși.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te