VIDEO Peste 40 de morți și 700 de răniți în urma unui cutremur devastator de 5,6 grade în Indonezia

DE Daniel Toșa | 21.11.2022 - 13:03
Peste 40 de morți și 700 de răniți în urma unui cutremur devastator de 5,6 grade în Indonezia - FOTO: Profimedia

Un cutremur cu magnitudinea de 5,6 grade a lovit luni provincia indoneziană Java de Vest, ucigând 46 de persoane, a anunțat agenția națională pentru dezastre, în timp ce salvatorii și autoritățile se străduiau să determine amploarea totală a pagubelor.

SHARE

Cutremurul s-a produs pe uscat în orașul Cianjur, la aproximativ 75 km sud-est de capitala Jakarta, la o adâncime de 10 km, a declarat agenția meteo și geofizică (BMKG), adăugând că nu există posibilitatea unui tsunami.

Șeful agenției pentru dezastre (BNPB), a declarat într-o conferință de presă, că 46 de persoane au fost ucise și până la 700 rănite.

Herman Suherman, un oficial guvernamental din Cianjur, a declarat presei că unii locuitori au rămas blocați în dărâmăturile clădirilor prăbușite. Canalul de știri Metro TV a arătat ceea ce părea a fi sute de victime care erau tratate în parcarea unui spital.

Mai multe locuințe și un internat islamic au fost avariate, în timp ce în zonă nu mai era curent electric, ceea ce a întrerupt comunicațiile, a precizat agenția pentru dezastre.

Imagine

Citește și: Putin, pe urmele lui Ceaușescu, în „războiul tuturor”: După Anul Nou va declara Legea marțială

Imaginile difuzate de Metro TV au arătat unele clădiri din Cianjur reduse aproape în întregime la moloz, în timp ce locuitorii se înghesuiau afară.

Muchlis, care se afla în Cianjur când a avut loc cutremurul, a declarat că a simțit "un cutremur uriaș", iar pereții și tavanul biroului său au fost avariate.

"Am fost foarte șocat. Mi-am făcut griji că va mai avea loc un alt cutremur", a declarat Muchlis pentru Metro TV, adăugând că oamenii au fugit panicați din casele lor.

Citește și: Cupa Mondială în Qatar, un focar de spionaj. Rusia și Iranul, cele mai active. Se iau date personale

În cele două ore de la cutremur, au fost înregistrate 25 de replici, a precizat BMKG, adăugând că există pericolul unor alunecări de teren, în special în cazul unor ploi abundente.

Cutremurul a fost resimțit în Jakarta, zguduind clădirile și zdruncinând mobilierul, iar unii oameni și-au părăsit birourile din cartierul central de afaceri, au declarat martorii Reuters.

Indonezia se află de-a lungul așa-numitului Inel de Foc al Pacificului, o zonă cu activitate seismică ridicată, unde diferite plăci de pe scoarța terestră se întâlnesc, provocând cutremure și vulcani.

În 2004, un cutremur cu magnitudinea 9,1 în largul insulei Sumatra, în nordul Indoneziei, a declanșat un tsunami care a lovit 14 țări, ucigând 226.000 de persoane de-a lungul coastei Oceanului Indian, dintre care mai mult de jumătate în Indonezia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te