VIDEO Momentul în care un tanc rusesc sare în aer după ce „calcă” pe o mină pusă de ucraineni

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.05.2022 - 18:56
VIDEO Momentul în care un tanc rus sare în aer după ce „calcă” pe o mină pusă de ucraineni / Profimedia

Pare un joc video, dar nu este. O filmare de la distanță surprinde norul de praf ce se ridică după ce un tanc rus clacă o mină ucraineană. După mărimea deflagrației, nu a mai rămas nici turela.

SHARE

„Un BTR rus a fost scos după ce a intrat într-o mină antitanc pusă de Brigada 79 de asalt aerian ucrainean în Est”, a fost explicația.

Rușii merg mai departe cu războiul

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat marţi că Rusia îşi va continua 'operaţiunea specială militară' în Ucraina, în pofida 'ajutorului masiv din partea Occidentului' pentru Kiev şi a sancţiunilor occidentale instituite împotriva Moscovei, relatează agenţia de presă EFE.

Citește și: VIDEO Danemarca oferă sistemul Harpoon ce distruge nave rusești în Marea Neagră. Polonia dă muniție


'În pofida ajutorului occidental acordat pe scară largă regimului de la Kiev şi a presiunii exercitate de sancţiunile occidentale asupra Rusiei, noi vom continua operaţiunea militară specială până când toate obiectivele vor fi îndeplinite', a afirmat Şoigu într-o reuniune a miniştrilor apărării din cadrul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC).

Cu câteva ore înainte, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, declarase într-un interviu pentru publicaţia Argumentî i Faktî că Rusia nu şi-a fixat nişte termene concrete privind durata ''campaniei'' sale militare în Ucraina.

Cei doi oficiali de la Moscova au făcut aceste declaraţii în ziua în care s-au împlinit trei luni de la debutul agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Şoigu a insistat marţi că Rusia 's-a văzut constrânsă să intervină' pentru a-i proteja pe locuitorii din Donbas, în estul ţării, şi pentru a garanta 'statutul nenuclear şi neutru' al Ucrainei.

Ministrul rus al apărării a deplâns faptul că Occidentul a ignorat preocupările de securitate ale Rusiei cu privire la renunţarea extinderii NATO şi la plasarea de arme ofensive în apropierea frontierelor ruse..

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.