VIDEO Ministrul britanic al Apărării, la Kiev: „Haideți să facem Ucraina să câștige acest război”

DE Adina Mutăr | 08.03.2024 - 20:38
Ministrul britanic al Apărării, la Kiev: „Haideți să facem Ucraina să câștige acest război” - Foto: profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Ministrul britanic al Apărării, la Kiev: „Haideți să facem Ucraina să câștige acest război”. Ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, se află la Kiev, unde s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu ministrul ucrainean al apărării Rustem Umerov.

SHARE

Ministrul britanic al Apărării se află la Kiev unde s-a întâlnit cu șefii armatei ucrainene pentru a discuta situația pe front și necesitățile imediate. „Haideți să facem Ucraina să câștige acest război”, s-a adresat ministrul lumii democratice.

„Sunt la Kiev pentru a alerta lumea democratică că trebuie să ne asigurăm că Ucraina câștigă acest război”, a postat Shapps pe rețeaua X.

Ministrul britanic al Apărării, la Kiev: „Haideți să facem Ucraina să câștige acest război”

„Regatul Unit a făcut mai mult decât oricând oferind cel mai mare pachet de sprijin militar de până acum. Fiecare națiune trebuie să facă același lucru și să asigure victoria libertății asupra tiraniei”, a spus acesta.

Potrivit unui mesaj de pe site-ul președintelui, Zelenski și Shapps au discutat despre consolidarea în continuare a capacităților ucrainene de apărare aeriană și pe distanță lungă ale Forțelor de Apărare ale Ucrainei, precum și despre asigurarea altor nevoi urgente ale țării în arme și muniții, inclusiv despre stabilirea producţiei în comun de arme.

Citește și: Sosesc trupe franceze lângă România și Polonia pentru a securiza frontierele. Ce va face Putin?

"Vom avea resursele Occidentului dacă vom avea voință. Deci, mesajul este simplu: acesta este un semnal către lume să se trezească. Să ne asigurăm că Ucraina câștigă acest război", a adăugat ministrul.

Ministerul Apărării al Marii Britanii a anunțat la 7 martie că va furniza Ucrainei peste 10.000 de „drone avansate”, adăugând încă 125 de milioane la pachetul de ajutor anunțat anterior în valoare de 200 de milioane de lire sterline, în urma căruia costul total din pachetul de drone pentru Ucraina va ajunge la 325 de milioane de lire sterline.

Citește și: Joe Biden: „Am venit să trezesc Congresul! Putin nu se va opri în Ucraina, vă asigur!”

„Îmi întăresc angajamentul de a echipa Ucraina cu noi drone avansate care provin direct de la principalele industrii de apărare din Marea Britanie, direct de la fabrică până în linia întâi”, a spus Shapps, potrivit holosameryky.com.

„Facem apel la partenerii internaționali să se alăture Regatului Unit în acest efort”.

Marea Britanie a oferit Ucrainei un ajutor militar în valoare de peste 7 miliarde de lire sterline de la începutul invaziei rușilor, în februarie 2022. Zeci de mii de soldați ucraineni au fost antrenați de britanici.

În plus, Marea Britanie a devenit prima țară care a furnizat Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune, după ce a anunțat livrarea de rachete lansate aerian Storm Shadow în mai 2023.

Rusia acuză Marea Britanie că se află în „culisele” succeselor Ucrainei în atacarea și scufundarea a o treime din navele Flotei Mării Negre.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te