VIDEO Mărturie oficială: OZN-uri au inactivat zece ogive nucleare și au prăbușit o rachetă-test

DE Adina Mutăr | 23.02.2023 - 18:41
Escadrila de elicoptere de la baza Forțelor Aeriene Malmstrom/Foto: Profimedia Images

Doi veterani ai Forțelor Aeriene Americane au depus mărturie în fața Guvernului federal despre OZN-uri care ar fi deraiat traiectoria unei rachete de testare și au dezactivat zece focoase nucleare, evenimente rămase fără nicio explicație.

SHARE

Presupusul balon spion chinez doborât de avioanele de luptă americane luna aceasta a zburat și în apropiere de baza Malmstrom, precum și de alte silozuri nucleare, locul unde au fost dezactivate inexplicabil zece ogive nucleare în 1967.

Robert Salas, un fost ofițer de lansare ICBM, și Robert Jacobs, un alt fost ofițer al Forțelor Aeriene, au povestit acele experiențe din anii 1960 noului birou All-domain Anomaly Resolution Office (AARO).

Biroul respectiv a fost înființat anul trecut de către Departamentul Apărării pentru a investiga rapoartele despre „obiecte spațiale anormale, neidentificate, în aer, sumbarine și transmedii”, așa cum este descris într-un comunicat de presă.

Crearea biroului a urmat dezvăluirii de către un raport al Pentagonului a 140 de incidente ce au implicat „fenomene aeriene neidentificate” care nu au avut o explicație pe baza a ceea ce se cunoaște în domeniul tehnologiei moderne.

Bugetul militar anual a impus cercetarea rapoartelor UAP începând cu 1 ianuarie 1945.

Acum, AARO l-a audiat oficial pe Salas despre incidentul din 1967, în care zece rachete nucleare au fost dezactivate în mod inexplicabil timp de câteva ore la Baza Forțelor Aeriene Malmstrom din Montana, după ce un obiect zburător neidentificat a survolat insistent baza. 

Oficialii Pentagonului au declarat anterior că au auzit „povestea”, dar nu au date oficiale, după cum a raportat Daily Mail.

Salas a spus că mărturia sa a venit în sfârșit după cinci decenii în care a tot cerut să fie audiat oficial.

„A fost o mare ușurare”, a scris el pe Twitter. „Au fost foarte serioși, au ascultat cu atenție. Sunt mai încrezător acum că ei chiar încearcă să facă un efort sincer.”

Directorul AARO, dr. Sean Kirkpatrick, intervievează, de asemenea, alți nouă martori ai unor cazuri similare, potrivit autorului Robert Hastings, care a vorbit anterior cu 167 de veterani despre „mai mult de o sută de incursiuni OZN în site-urile de arme nucleare în perioada Războiului Rece și nu numai”.

Hastings a scris o carte despre incidente numită „OZN-uri și arme nucleare: Întâlniri extraordinare la silozurile de arme nucleare”.

Citește și

VIDEO Incidentul Malmstrom: Rachete nucleare dezactivate de OZN. Congresul a evitat subiectul

VIDEO Întâlnire terifiantă în aer cu un OZN. Uri Geller: „O greșeală fatală să le dobori”

De asemenea, AARO l-a audiat pe Jacobs, care filma o lansare test a unei  rachete în 1964, când un obiect în formă de farfurie zburătoare ar fi tras fascicule de lumină spre focos, făcând-o să se prăbușească din cer.

Jacobs a descris mărturia în fața AARO drept „cel mai sensibil, cel mai sincer interviu pe care l-am avut vreodată cu privire la acest subiect”.

„Guvernul a ascultat în sfârșit”, a spus el. „Nu sunt sigur ce va urma. Dar am mare încredere în această organizație.”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te