VIDEO Marea Britanie anunță că va furniza nave de război Ucrainei. Se intensifică războiul pe Mare

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.08.2022 - 09:59
VIDEO Marea Britanie anunță că va furniza nave de război Ucrainei. Se intensifică războiul pe Mare/FOTO: Captura Youtube

Ambasadorul ucrainean la Londra, Vadym Prystaiko, a anunțat că Ucraina va primi mai multe nave de război din partea Marii Britanii.

SHARE

De la începutul războiului, Marea Britanie a oferit o asistență politică și militară enormă în războiul împotriva agresiunii rusești. Potrivit Downing Street, a fost promis un ajutor militar în valoare totală de 2,3 miliarde de lire sterline. Aceasta este în principal pentru furnizarea de sisteme de apărare aeriană, drone și echipamente de război electronic.

Răspunzând la această ultimă promisiune de ajutor din partea Marii Britanii sub formă de nave de război, ambasadorul Prystaiko a precizat că ucrainenii sunt deja antrenați pe una dintre nave. El a subliniat, de asemenea, că, în prezent, Ucraina are nevoie de nave anti-mină.

"Două este numărul de pornire cu care lucrăm în acest moment. Acestea sunt nave de război care se află în serviciul forțelor navale ale Majestății Sale", a declarat el.

Citește și: Patru scenarii ale unui conflict militar ce poate începe marți între Taiwan și China. Care este miza

Potrivit ambasadorului, aceste nave vor fi modernizate și echipate pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

Flota Ucrainei s-a redus odată cu anexarea Crimeei

În 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia, flota națională a pierdut peste 80% din activele și capacitățile sale, după cum a raportat Marina ucraineană. Multe nave ucrainene au rămas în Crimeea, iar o parte din personalul militar a trecut de partea rusă.

Citește și: VIDEO Cât ar rezista Taiwanul la o invazie. Dacă rămâne în picioare o săptămână, China a pierdut

Timp de mai mulți ani, forțele navale ucrainene au avut nevoie de restaurare și dezvoltare. Cu toate acestea, flota relativ mică a țării a respins în mod repetat flota rusă din Marea Neagră.

După anexarea Crimeei, Marina ucraineană și-a pierdut baza principală din Sevastopol. În 2018, componența de luptă a flotei ucrainene a inclus doar 16 nave.

Rușii au 50 de nave de război

Flota rusă este de peste trei ori mai mare și include aproximativ 50 de nave de război. În prezent, flota Federației Ruse din Marea Neagră, întărită cu nave din flotele lor din Marea Baltică și din nord, se opune Forțelor armate navale ale Ucrainei, care nu includ nicio navă mare, potrivit Pravda.

Furnizarea de nave de război Ucrainei va contribui la asigurarea exportului sigur de cereale, care tocmai a început astăzi - prima navă a părăsit portul ucrainean Odesa.

Cargoul se va îndrepta prin Marea Neagră spre Liban, a precizat Ministerul turc al Apărării pe Twitter.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te