VIDEO Joe Biden a adus un omagiu veteranilor americani

DE Edi Neagu | 12.11.2021 - 09:56
Președintele SUA a depus o coroană de flori la cimitirul veteranilor. FOTO: Facebook

Unul dintre fiii lui Joe Biden, Beau Biden, a luptat în Irak, înainte de a muri din cauza cancerului.

SHARE

Preşedintele american Joe Biden a adus un omagiu joi veteranilor, pe care i-a numit "stâlpii Americii", într-o ceremonie desfăşurată la cimitirul militar Arlington din suburbia Washingtonului care a marcat centenarul înmormântării soldatului necunoscut, informează AFP.

"Sunteţi coloana vertebrală a Americii, stâlpul ei", a declarat preşedintele SUA, după care a onorat memoria generalului Colin Powell, decedat pe 18 octombrie, "un fiu de imigranţi devenit şef de stat major şi secretar de stat, un bărbat care a câştigat respectul poporului american pentru abilităţile sale de lider, în uniformă şi după".

Criticat puternic de foşti luptători în războiului din Afganistan pentru retragerea haotică din Kabul la sfârşitul lunii august, după 20 de ani de intervenţie militară antijihadistă, Joe Biden a amintit că "timp de două decenii, viaţa soldaţilor noştri, a veteranilor noştri şi a familiilor lor au fost modelate de conflictele din Irak şi Afganistan".

Citește și: Austria ia în calcul carantinarea totală a persoanelor nevaccinate anti-COVID

"După 11 septembrie, sute de mii de americani au servit în armată. Mulţi sunt şi astăzi în pericol şi nu trebuie să îi uităm", a amintit preşedintele, referindu-se la soldaţii americani care sunt încă dislocaţi în Irak şi în estul Siriei pentru a lupta împotriva jihadiştilor care aparţin grupării Stat Islamic.

Preşedintele SUA, al cărui fiu Beau a luptat în Irak înainte de a deceda în urma unei tumori pe creier, şi-a amintit că în timpul misiunii lor, "mulţi veterani, familiile şi îngrijitorii lor au trăit iadul".

Citește și: Carnavalul din Germania, inagurat de mii de oameni în pofida îngrijorărilor provocate de pandemie

Preşedintele american a depus o coroană de flori pe mormântul accesibil publicului în ultimele zile pentru prima dată după o sută de ani. Obligaţi, de obicei, să păstreze distanţa faţă de acest monument imaculat ridicat pe înălţimile cimitirului Arlington, mii de americani au depus flori la poalele mausoleului încă de la începutul săptămânii.

Soldaţi americani îmbrăcaţi în uniforme de epocă au defilat pe aleile perfect spre simetrice ale cimitirului pentru a marca centenarul omagiului adus primului soldat necunoscut care a murit pe un câmp de luptă francez în timpul Primului Război Mondial şi a fost înmormântat în 1921 la Arlington.

Ulterior, alţi doi soldaţi necunoscuţi i s-au alăturat în acest mausoleu: un soldat ucis în al Doilea Război Mondial şi un altul în Războiul din Coreea. Un al patrulea soldat necunoscut, ucis în timpul războiului din Vietnam, a fost înmormântat în aceeaşi loc, dar mai târziu rămăşiţele sale au fost identificate şi a fost exhumat şi îngropat în Missouri, conform dorinţelor familiei sale.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te