VIDEO Invazia Chinei în Taiwan, oprită cu submarine nucleare de 22.000.000.000$. SUA au aprobat

DE Alex Darvari | Actualizat: 06.04.2024 - 21:19

Invazia Chinei în Taiwan, oprită cu submarine nucleare de 22.000.000.000$. SUA au anunțat posibilitatea ca submarine cu propulsie nucleară să oprească o invazie a Chinei înTaiwan. SUA spun că invazia se poate produce până în 2027.

SHARE

Adjunctul secretarului de stat al SUA a spus că submarinele AUKUS ale Australiei ar putea fi folosite într-un război cu China dacă această țară invadează Taiwanul. Kurt Campbell a declarat că submarinele AUKUS ar putea fi folosite pentru a livra "muniție convențională" în strâmtoarea Taiwan

Citește și: VIDEO 30 de avioane ale Chinei au împînzit Taiwanul, care a armat rachetele de coastă. Ce face SUA?

Ce urmează?

Al doilea cel mai puternic diplomat american a sugerat că submarinele australiene cu propulsie nucleară achiziționate în cadrul programului AUKUS ar putea fi în cele din urmă desfășurate împotriva Chinei în orice conflict militar asupra Taiwanului, arată abcnews.

Citește și: VIDEO 400 de avioane și 20 de nave ale Chinei, gata să invadeze Taiwan. SUA știu când se va întâmpla

Secretarul de stat adjunct al SUA, Kurt Campbell, a făcut aceste comentarii în aceeași zi în care a telefonat unor înalți oficiali australieni și neozeelandezi pentru a discuta despre "cooperarea în curs de desfășurare pentru a sprijini o regiune Indo-Pacific sigură, prosperă, liberă și deschisă".

Adresându-se Centrului pentru o nouă securitate americană, Dr. Campbell a afirmat, de asemenea, că parteneriatul trilateral AUKUS dintre Australia, Regatul Unit și Statele Unite se bucură de un sprijin puternic la Washington și va supraviețui unei schimbări de președinte.

"Cred, din conversațiile și angajamentele mele de la Capitol Hill, că aceste sentimente sunt larg împărtășite - cred că sunt complet împărtășite în Partidul Democrat și cred că sunt împărtășite în mare parte în Partidul Republican."

În timpul apariției sale de o oră la grupul de reflecție cu sediul la Washington, Dr. Campbell a susținut că eforturile comune, cum ar fi parteneriatul AUKUS, sunt din ce în ce mai importante pentru securitatea în Indo-Pacific, iar submarinele nucleare ar oferi un factor de descurajare puternic în strâmtoarea Taiwan.

Generali ai armatei SUA au susținut că Taiwan poate fi invadat până în 2027. Sursa AICI

Ce este parteneriatul de AUKUS

În termen de patru ani, Australia va găzdui "desfășurări prin rotație" de submarine americane și britanice la Perth, ca parte a unuia dintre cele mai ambițioase proiecte de apărare din istoria națiunii, ca răspuns la intensificarea competiției de submarine cu Beijingul în Indo-Pacific.

Se preconizează că acest program îi va costa pe contribuabilii australieni între 268 și 368 de miliarde de dolari până la mijlocul anilor 2050. Această cifră include o estimare a construcției și întreținerii submarinelor și toate costurile asociate, inclusiv investițiile în capacități în SUA și Marea Britanie.

Până la opt noi submarine din clasa AUKUS, fabricate în Australia, cu armament convențional, dar cu propulsie nucleară, vor ieși de pe linia de producție de la începutul anilor 2040. Acestea vor fi echipate cu sistemul american de lansare verticală. Se preconizează că va fi produs câte unul la fiecare trei ani.

Cele opt submarine nucleare planificate de Australia vor costa 70 de miliarde de dolari, "minimum absolut" și este "foarte probabil" să fie mai mult de atât, spun analiștii din domeniul apărării.

Cu inflația, costul ar putea ajunge la 171 miliarde de dolari, potrivit unui nou raport al Institutului australian de politică strategică, scrie Guardian

Ar rezulta un cost pe submarine de 22.000.000.000$ pe bucată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te