VIDEO 30 de avioane ale Chinei au împînzit Taiwanul, care a armat rachetele de coastă. Ce face SUA?

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.04.2024 - 15:09

30 de avioane ale Chinei au împînzit Taiwanul, care a armat rachetele de coastă. Ce face SUA? 30 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Taiwanului.

SHARE

30 de avioane ale Chinei au împînzit Taiwanul, care a armat rachetele de coastă. Ce face SUA? 30 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Taiwanului, în 24 de ore.

Citește și: VIDEO Invazia Chinei în Taiwan, oprită cu submarine nucleare de 22.000.000.000$. SUA au aprobat

Taipeiul a informat că 30 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul insulei, într-un interval de 24 de ore.

30 de avioane ale Chinei au împînzit Taiwanul, care a armat rachetele de coastă. Ce face SUA?

China îşi menţine poziţia faţă de Taiwan, pe care o consideră ca fiind o parte a teritoriului ei, şi nu a exclsu utilizarea forţei, pentru a-şi afirma controlul asupra insulei.

Ministerul Apărării din Taiwan a indicat că 20 de aeronave au intrat în zona de identificare a apărării antiaeriene (ADIZ), desemnată insulei.

Ca răspuns la activităţile detectate, forţele din Taiwan "au monitorizat situaţia şi au folosit avioane de patrulare, nave şi sisteme de rachete de coastă", conform Times of India.

Citeşte şi: Japonia și SUA amenință că intră în război pentru Taiwan. China, gata de o invazie rapidă

Luna trecută, Taiwanul a depistat 36 de avioane de război chineze care au înconjurat insula în 24 de ore, marcând cel mai mare număr zilnic de astfel de aparate de zbor, din acest an.

Japonia și SUA au amenințat că intră în război, pentru Taiwan. China, pe de altă parte, pare a fi gata de o invazie rapidă.

Un exercițiu de simulare computerizat în desfășurare între armata SUA și Forțele de Autoapărare Japoneze, care a început săptămâna trecută și este programat să aibă loc până joi, prevede o situație de urgență în Taiwan, ce presupune o intervenție rapidă, a raportat Kyodo News, citând surse guvernamentale anonime.

Citeşte şi: Armatele SUA și Chinei, față în față la doar 2 km distanță. Americanii blochează invazia în Taiwan

Armatele SUA și China, la doi kilometri distanță în Taiwan. Trupele americane urmează să fie staționate permanent în Taiwan, potrivit Taipei, o mișcare ce escaladează tensiunile cu China.

Taiwan a confirmat oficial prezența trupelor americane staționate permanent pe insulele sale din strâmtoarea Taiwan, o evoluție care ar putea escalada și mai mult tensiunile cu China.

Legea de autorizare a apărării naționale (NDAA) a SUA adoptată în 2023 a facilitat desfășurarea acestor trupe pentru a desfășura programe de antrenament pentru forțele din prima linie din Taiwan.

Activitățile militare intensificate ale Chinei în și în jurul strâmtorii Taiwan au determinat Taipeiul să-și consolideze capacitățile de apărare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te