VIDEO General rus:"Al treilea război cecen, aproape". Kadîrov, general de TikTok care stă pe canapea

DE Daniel Toșa | 07.10.2022 - 10:01
VIDEO General rus:"Al treilea război cecen, aproape". Kadîrov, general de TikTok care stă pe canapea - FOTO: Profimedia

Liderul cecen Ramzan Kadîrov se indignează după fiecare eșec al armatei ruse în Ucraina. Recent, el a cerut retrogradarea în grad a generalului-colonel Aleksandr Lapin, care ar fi fost motivul pentru care rușii au fost nevoiți să fugă din Liman pentru a scăpa ucraineni.

SHARE

Kadzrov în acuză pe generalul Lapin că stătea la sute de kilometri de linia frontului, în Luhansk, în loc să ia parte la apărarea Limanului cucerit recent de forțele ucrainene.

Colonelul-general Aleksandr Lapin i-a răspuns adversarului său prin intermediul bloggerului Tumso că "a luat exemplul lui Kadîrov, care stă la mii de kilometri de unitățile sale pe o canapea de lux și, stând pe acea canapea, a cucerit Kievul de mai multe ori pe TikTok și chiar s-a pregătit pentru un atac asupra Poloniei".

Ofițerul militar l-a ironizat pe Kadîrov, amintindu-i că șefului Ceceniei și luptătorilor săi le place să se laude cu succesele lor fictive în Tik-Tok.

Citește și: Emil Constantinescu, bugetar cu venituri „la secret”. 40.000 € pe an, pensie ca fost președinte

"Al treilea război cecen este din ce în ce mai aproape. Mulțumită administrației Putin, care i-a transformat pe ceceni în cea mai înaltă castă din Federația Rusă, care se bucură de impunitate", a rezumat Lapin.

Kadîrov a fost furios în legătură cu schimbul de prizonieri, în care Ucraina i-a eliberat pe apărătorii de la Mariupol, iar Federația Rusă l-a eliberat pe Medvedciuk, colegul de sponsorizare al lui Putin, și mai mulți oficiali militari de rang înalt.

Citește și: VIDEO Un propagandist al Kremlinului propune uciderea a 200 de oficiali NATO: "Pacea nu e bună"

Ulterior, liderul cecen a cerut să fie pedepsiți toți cei implicați în eșecul "apărării" lui Liman. La 3 octombrie, el a declarat că își va trimite cei trei fii pe frontul ucrainean pentru a le arăta cum să lupte.

Un soldat cecen de Tik-Tok se filma în timp ce se lauda cu succesele pe care trupa sa le-a avut în Ucraina, dar în câteva secunde a fost pe loc ucis de o racheta care a căzut lângă el.

În videoclipul de mai jos soldații lui Kadîrov atacau cu mare curaj o clădire goală. Nici urmă de soldat acolo.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.