VIDEO Familia Gucci îi amenință cu procesul pe producătorii „House of Gucci”

DE Edi Neagu | 30.11.2021 - 09:29
„House of Gucci” a atras criticile familiei Gucci. FOTO: captură video

Membrii familiei Gucci spun că filmul „House of Gucci” îi înfățișează în ipostaze care nu sunt reale.

SHARE

Moștenitorii lui Aldo Gucci, fondatorul brandului de lux, amenință cu un proces casa de producție care a făcut filmul „House of Gucci”, lansat de curând. Ei se plâng că în peliculă membrii familiei sunt înfățișați ca niște golani, ignoranți și nepăsători față de lumea din jurul lor, relatează Digi24.ro.

 

Într-o scrisoare publică, membrii familiei Gucci anunță că-și rezervă dreptul de a lua măsuri legale pentru a-și proteja numele și imaginea.

În regia lui Ridley Scott, pelicula „House of Gucci” prezintă istoria tumultoasă a celebrei case de modă, zguduită de lupte interne, comploturi și chiar asasinate.

Incursiunea în culisele familie Gucci, unde dragostea, nebunia, crima și lăcomia se amestecă, a făcut deja din „House of Gucci” unul dintre cele mai așteptate filme ale anului. Lady Gaga, în rol principal, are șanse să intre în cursa pentru Oscar, la trei ani după musicalul „A Star Is Born”. În pelicula lui Ridley Scott joacă nume mari din cinematografie - Al Pacino, Jeremy Irons, Salma Hayek, Jared Leto. În film apare și Mădălina Ghenea.

Citește și: Testele de salivă ale vrajbei. Părinți & sindicate: Nu respectă reguli sanitare. Guvern: Sunt sigure

Într-o declarație transmisă luni, moștenitorii lui Aldo Gucci - cel care a condus casa de modă timp de 33 de ani, până la mijlocul anilor '80 - s-au declarat nemulțumiți că realizatorii nu s-au consultat cu ei, fiind prezentați în schimb ca niște „golani, ignoranți și insensibili la lumea din jurul lor”, scrie The Guardian.

Al Pacino joacă în rolul lui Aldo Gucci, Jeremy Irons îl întruchipează pe fratele său, Rodolfo, iar Adam Driver este nepotul Maurizio, care a preluat conducerea firmei până când a fost ucis în 1995 de un asasin plătit de fosta sa soție, Patrizia Reggiani (interpretată de Lady Gaga).

Bazat pe cartea documentar apărută în 2000 "The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed" (Casa Gucci: O poveste senzațională despre crimă, nebunie, strălucire și lăcomie - n.r.), filmul, susțin moștenitorii familiei Gucci, atribuie protagoniștilor „un ton și o atitudine care nu le-au fost caracteristice niciodată”.

Citește și: Silviu Dumitrache, șeful spionilor de la „Doi și-un sfert”, două stele de general în ultimul an

„Este extrem de dureros din punct de vedere uman și o insultă la adresa moștenirii pe care este construit astăzi brandul”, spun reprezentanții familiei.

Aceștia sunt deranjați nu doar de filmul în sine, dar și de fapul că Reggiani este prezentată mai degrabă ca „o victimă” care încearcă să supraviețuiască într-o „cultură corporatistă masculină și misogină”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.