VIDEO De ce au rușii nevoie de o oră și 10 oameni să pornească un SU-27 de 30.000.000 $

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.06.2024 - 20:20

VIDEO De ce au rușii nevoie de o oră și 10 oameni să pornească un SU-27 de 30.000.000 $. Este nevoie de 30 până la 60 de minute și de 10 persoane, pentru a pregăti Su-27.

SHARE

VIDEO De ce au rușii nevoie de o oră și 10 oameni să pornească un SU-27 de 30.000.000 $. Este nevoie de 30 până la 60 de minute și de 10 persoane, pentru a pregăti Su-27, pentru decolare.

Referirile publice la acest tip de aeronave apar rar, motiv pentru care sunt valoroase.

VIDEO De ce au rușii nevoie de o oră și 10 oameni să pornească un SU-27 de 30.000.000 $

Televiziunea militară ArmiyaTV a publicat un reportaj video dedicat Su-27, în formarea Forțelor Armate. Imaginea arată un Su-27UB de antrenament și luptă, al uneia dintre brigăzile de aviație tactică ale Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

Destul de revelator, cadrul prezintă o baterie cu rachete aer-aer suspendate, de tip R-27, care în același timp subliniază că, în formarea aviației ucrainene, astfel de avioane de antrenament și luptă sunt folosite activ, în luptele împotriva invadatorilor ruși, conform defence-ua.com.

În general, referirile la Su-27, în timpul invaziei Federației Ruse, apar foarte rar. De aceea acest raport este valoros.

Citeşte şi: VIDEO Un avion rusesc Su-27 a lansat o rachetă lângă un avion RAF de patrulă în Marea Neagră

Pentru început, avem un indicator interesant: durează de la 30 la 60 de minute, pentru a pregăti o aeronavă de tip Su-27 pentru plecare, și munca a 10 membri ai personalului tehnic, fiecare dintre aceştia fiind specializat în componente individuale ale aeronavei: comunicații, arme de bord etc.

S-a spus foarte puțin despre adaptarea Su-27 la armele ghidate occidentale, afirmându-se că acestea ar fi nişte soluții improvizate.

Citeşte şi: VIDEO Cum distrug avioanele ucrainene Su-27 pozițiile rușilor din Insula Șerpilor

Există detalii că avioanele Su-27 ucrainene sunt folosite pentru întreaga listă posibilă de sarcini de război: interceptarea țintelor aeriene, asigurarea securităţii aeriene și loviturile asupra țintelor terestre inamice.

În ceea ce privește caracteristicile de zbor, în această perspectivă, Su-27 este descris ca o aeronavă cu o resursă semnificativă, dar nu nelimitată, ceea ce ajută chiar la corectarea unor greșeli ale piloților, în timpul pilotajului.

Citeşte şi: VIDEO Drona SUA de 32.000.000$, care ar fi plecat din România, doborâtă de un SU-27 în Marea Neagră

Desigur, a fost ridicată întrebarea despre comparația dintre Su-27 și F-16, iar aici răspunsul a fost în favoarea avionului de luptă occidental: raza de detectare și de capturare a țintelor este atât de lungă, încât este literalmente de neatins pentru aeronavele în stil sovietic.

Perspectivele Su-27 în forțele armate au fost discutate după cum urmează: acum, această aeronavă poartă o încărcătură semnificativă de misiuni de luptă.

Resursa ei nu este nelimitată. Prin urmare, după sfârșitul războiului împotriva ruşilor, se pune problema fezabilităţii modernizării sale.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te