VIDEO Coreea de Nord pregătește al șaptelea test nuclear. SUA, Coreea de Sud, Japonia, în alertă

DE Elena Andrei | Actualizat: 09.06.2022 - 18:29

Coreea de Sud, Statele Unite și Japonia se coordonează îndeaproape pentru a se pregăti pentru toate situațiile neprevăzute, în timp ce Coreea de Nord pregătește al șaptelea test nuclear, a declarat trimisul special al SUA pentru Coreea de Nord.

SHARE

În cadrul unei întâlniri trilaterale la Seul, reprezentantul special al SUA pentru Coreea de Nord, Sung Kim, reprezentantul special al Coreii de Sud pentru pace și securitate în Peninsula Coreeană, Kim Gunn, și Takehiro Funakoshi, directorul general al Biroului pentru afaceri asiatice și oceanice al Ministerului japonez de Externe, au discutat despre măsurile de descurajare a amenințărilor nucleare din ce în ce mai mari din partea Phenianului și au promis să consolideze cooperarea trilaterală.

SUA au informații că Pyongyang își pregătește situl de testare de la Punggye-ri pentru al șaptelea test nuclear. Această evaluare este în concordanță cu declarații publice recente ale Coreii de Nord", a declarat Sung Kim în deschiderea reuniunii trilaterale de consultare. 

Citește și

Republica Moldova este pe „agenda” lui Putin. Aeroportul din Severodonețk a căzut în mâna rușilor

Avionul misterios care a survolat Ungaria şi România, abandonat pe un aerodrom din centrul Bulgariei

„Ne pregătim pentru toate situațiile neprevăzute în strânsă coordonare cu aliații noștri japonezi și din Coreea de Sud", a declarat trimisul american, adăugând că cele trei țări sunt, de asemenea, pregătite să facă ajustări pe termen scurt și lung ale cooperării lor militare pentru a face față provocărilor Coreii de Nord. 

Consiliul de Securitate al ONU nu a reușit să adopte o rezoluție elaborată de SUA, menită să impună noi sancțiuni ONU împotriva Pyongyang pentru recentele teste cu rachete.

Rezoluția, propusă de SUA, nu a reușit să treacă de cel mai important organism decizional al ONU din cauza veto-urilor din partea Chinei și Rusiei, doi membri permanenți ai CSONU, care și-au explicat utilzarea votului, conform noilor reguli.

Ceilalți 13 membri au votat în favoarea rezoluției.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.