Șeful securității interne, Abbas Ibrahim, a afirmat că exploziile au avut loc într-o zonă a portului unde erau depozitate materiale puternic explozive care fuseseră confiscate în urmă cu câțiva ani. La rândul său, ministrul de Interne a declarat că în depozit era stocat azotat de amoniu, consemnează presa locală, preluată de Al Jazeera.
Inclusiv un vapor aflat în apropiere a fost cuprins de flăcări.
Președintele libanez, Michel Aoun, a convocat marți o „ședință urgentă” a Consiliului Suprem de Apărare. La rândul său, premierul Hassan Diab a declarat miercuri o zi de doliu național "pentru victimele exploziei din portul Beirut", potrivit AFP.
Ambasada României a fost afectată
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, în urma exploziilor produse marţi seară, imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar intreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol. Până în prezent, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul misiunii diplomatice nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară, adaugă MAE.
Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Libaneză, s-a autosesizat în urma exploziilor produse în seara zilei de 4 august în zona portuară a oraşului Beirut şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate.