VIDEO Cât de frumoase și curajoase sunt femeile din Ucraina care luptă pentru a-și apăra patria

DE Daniel Toșa | 23.09.2022 - 10:44

Femeile soldat ucrainene au jucat un rol din ce în ce mai important de la invazia Rusiei în Ucraina, în urmă cu aproape șapte luni, care a provocat moartea a zeci de mii de civili. Curajul acestor femei este fără egal. Ele luptă cot la cot cu bărbații pentru copiii lor.

SHARE

Femeile reprezintă aproape 25% din forțele armate ucrainene, în creștere cu aproape 10% de la începutul invaziei. În comparație, doar 17 la sută din forțele armate din SUA sunt femei.

Zubenko a declarat că o mare parte din motivația ucrainenilor din partea femeilor soldați vine din dorința de a-și proteja copiii.

"Nu ne dorim această viață pentru noi și pentru copiii noștri. Și nu vrem să le dăm acest război copiilor noștri pentru ca ei să continue. Așa că trebuie să-l terminăm noi înșine".

Citește și: VIDEO Revoluția rusă va fi televizată. Propagandiștii lui Putin își critică liderul în direct

"Cea mai terifiantă scenă de pe front este cea a copiilor răniți. Rusia ne bombarda orașele ... și am văzut copii răniți. Nu le pot uita fețele. Nu pot uita fața unei fetițe de 8 ani. Ivanna, o tânără de 29 de ani care servește ca șef al unității medicale din Ucraina, a adăugat:

"Din fericire, i-am salvat brațul și viața. Și ea este în viață acum. Dar asta a fost cea mai terifiantă scenă pentru mine".

Femeile ucrainene sunt un fenomen în lume

Când a fost întrebată ce a învățat în calitate de femeie aflată pe front, Arekhta a explicat: "Am învățat că femeile ucrainene sunt un fenomen în lume...

Citește și: VIDEO Rusoaică: „Am început să plângem". Bărbații arestați la proteste, trimiși la război

Am învățat, de asemenea, că femeile trebuie să muncească mai mult... pentru a fi profesioniste și pentru a fi egale cu bărbații."

Arekhta s-a retras din forțele armate în 2015, când era însărcinată în cinci luni, dar a revenit pe front în 2022, după invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina. Acum, ea servește alături de soțul ei și de alte rude.

Yaryna "Yara" Chornoguz, un caporal superior și medic de luptă a declarat că și-a pierdut prietenul în război în 2020 și a promis să apere Ucraina pentru a-l comemora. Chornoguz, în vârstă de 27 de ani, servește de trei ani.

 

"Luptăm pentru libertate. Luptăm pentru democrație. Luptăm pentru valorile [noastre] pe care americanii le împărtășesc".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.