VIDEO Bombardamente rusești asupra infrastructurii critice din Kiev, Lviv, Odesa și Zaporojie

DE Daniel Toșa | Actualizat: 11.04.2024 - 09:39
Bombardamente rusești asupra infrastructurii critice din Kiev, Lviv, Odesa și Zaporojie - Foto: X/ @JayinKyiv

Bombardamente rusești asupra infrastructurii critice din Kiev, Lviv, Odesa, Harkov și Zaporojie. S-a dezlănțuit iadul în mai multe orașe ucrainene după o serie de atacuri rusești asupra infrastructurii critice,

SHARE

Noaptea trecută, armata rusă a atacat infrastructura energetică din regiunile Kiev, Lviv, Harkov, Odesa și Zaporojie.

Bombardamente rusești asupra infrastructurii critice din Kiev, Lviv, Odesa și Zaporojie

"Inamicul atacă din nou infrastructura noastră energetică! Au fost atacate instalațiile de generare și sistemele de transport din regiunile Harkov, Zaporojie, Lviv și Kiev”, a declarat Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Galushchenko.

Mai multe incendii au izbucnit în urma atacurilor rusești în Kiev. Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea focarelor.

De asemenea, rușii au efectuat 10 atacuri asupra infrastructurii critice din Harkov și din regiune.

Atacul rusesc asupra regiunii ucrainene Harkov, din estul ţării, a întrerupt joi energia electrică pentru peste 200.000 de consumatori, a anunţat pe Telegram Oleksi Kuleba, adjunctul şefului biroului preşedintelui ucrainean, citat de Reuters.

Forţele aeriene ucrainene au indicat anterior pe aceeaşi reţea de socializare că aproximativ nouă bombardiere strategice ruseşti Tu-95MS se află în aer şi sunt suspectate că se pregătesc să lanseze rachete spre Ucraina.

În regiunea sudică Zaporojie, guvernatorul Ivan Fedorov a anunţat că ţara se află în stare de alertă aeriană.

Odesa, sub asediu rusesc

Un atac al Rusiei cu rachete la primele ore ale serii de miercuri a ucis patru persoane, între care o fetiţă de 10 ani, şi a rănit altele şapte în districtul Odesa din sudul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional, citat de Reuters.

Oleh Kiper a indicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram că unul dintre răniţi se află în stare gravă după ce i-au fost amputate picioarele.

Echipele de urgenţă se află pe teren, a precizat el, iar "medicii fac tot ce pot".

Oficialii ucraineni presupun că au fost rachete balistice Iskander-M, care au lovit între orele 18:00 şi 18:30 (15:00-15:30 GMT) şi au avariat, de asemenea, o infrastructură de transport, inclusiv camioane ce staţionau în zonă.

Armata ucraineană a declarat, la rândul său, că atacul pare să fi vizat facilităţi de transport. O staţie de benzină a fost lovită, ceea ce creşte riscul de explozii în zonă.

Acesta este al doilea atac asupra Odesei în ultimele 24 de ore. În noaptea de marţi spre miercuri, Rusia a atacat regiunea Odesei cu drone şi rachete. Ruşii au lovit infrastructura critică, de transport şi logistică, iar doi angajaţi ai unei companii de transporturi au fost răniţi, potrivit Unian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te