VIDEO Avion de război luat în premieră de Ungaria. Piloți plătiți cu 8.000$. Ce avioane are România?

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.04.2024 - 10:33

VIDEO Avion de război luat în premieră de Ungaria. Piloții sunt plătiți cu 8.000$ după cum a anunțat guvernul maghiar. Ungaria ca și România trec printr-o perioadă de schimbări tehnologice în armată.

SHARE

Avionul de transport militar KC-390 al producătorului brazilian de aeronave Embraer se află deja la Kecskemét, Ungaria.

Interesant este că aeronava a primit certificar final atingând capacitatea operațională deplină abia în 2023. 

VIDEO Avion de război luat în premieră de Ungaria. Piloți plătiți cu 8.000$. Ce avioane are România?

Prima aeronavă de transport militar maghiară KC-390 a sosit în Ungaria, a anunțat vineri, la Kecskemét, Zsolt Kutnyánszky, ministru de stat pentru politica de apărare, dezvoltarea forțelor și industria de apărare din cadrul Ministerului Apărării.

KC-390 are o lungime de treizeci și cinci de metri, poate zbura cu o viteză de 800 de kilometri pe oră și are o altitudine de croazieră de până la 8.000 de metri.

În cadrul unei conferințe de presă organizate la baza aeriană din Kecskemét, politicianul a declarat că Forțele de Apărare maghiare trec printr-o perioadă de transformare și reînnoire tehnică. El a adăugat că, datorită programului de dezvoltare a forțelor, unitățile Forțelor de Apărare maghiare sunt dotate cu cele mai moderne echipamente.

Forțele de Apărare vor achiziționa două aeronave Embraer KC-390, care urmează să ajungă în Ungaria la sfârșitul anului sau anul viitor. Una dintre aeronave se află în prezent la Kecskemét pentru trei săptămâni, ultima fază a perioadei de testare.

Secretarul de stat a mai spus că guvernul ungar îi răsplătește pe piloții Forțelor Aeriene maghiare și munca responsabilă a specialiștilor în controlul traficului aerian cu o creștere semnificativă a salariilor. Cei mai experimentați piloți vor primi un salariu brut lunar special de aproximativ 2,5-3 milioane de forinți (38.000 lei / aprape 8.000 euro).

Newsweek a scris că Forțele Aeriene Maghiare au 14 avioane Gripen în leasing.

Ultimele trei avioane au fost livrate în luna decembrie a anului 2007. Pe lângă faptul că poate transporta o încărcătură de 6,5 tone de rachete, bombe sau proiectile reactive nedirijate, bombardierul Gripen este dotat de asemenea cu un singur tun automat de calibrul 27 mm, Mauser BK-27.

Citește și: VIDEO Ce avion de luptă care costă 60.000.000 $ își ia Ungaria. Duce 6 tone de rachete

Ce avioane are România?

România va cumpăra 32 de avioane F-35 în valoare de 6,5 miliarde $. A fost majoritate în parlament când s-a luat decizia. A existat în acest sens o „Solicitare din partea Ministerului Apărării privind obţinerea aprobării prealabile pentru iniţierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziţiei a 32 de avioane F-35.

Citește și: VIDEO Avioanele F-35 vor fi echipate cu bombe nucleare. România va cumpăra 32. De ce Rusia se teme?

În acest moment, Forțele Aeriene Române se bazează pe o escadrilă de avioane F-16, second-hand, aduse din Portugalia și pe alte două escadrile incomplete formate din MiG-uri 21.

La finalul anului 2021, MApN, printr-o scrisoare trimisă de către ministrul Vasile Dîncu, a solicitat Parlametului aprobarea achiziționării a 32 de aeronave F-16 Fighting Falcon din Norvegia, pentru 354 de milioane de euro plus alte 100 de milioane suport logistic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te