<iframe width="703" height="352" src="https://www.youtube.com/embed/A9MmalNVgAk" title="Atlantic Ocean discovery 1.7 miles below leaves experts baffled – HOLES found in ground" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
Descoperirea a fost făcută la 23 iulie, în cadrul expediției „Voyage to the Ridge 2022”, ce explorează și cartografiază zonele de mare adâncime puțin cunoscute ale fracturii Charlie-Gibbs, dorsalei medio-atlantice și ale platoului Azore.
Fotografiile arată că „punctele” sunt ordonate în linii aproape drepte, ca niște trasee.
„Am observat mai multe dintre aceste seturi sublineare de găuri în sedimente. Aceste găuri au fost raportate anterior în regiune, dar originea lor rămâne un mister", a raportat NOAA Ocean Exploration.
„Par făcute de om, iar micile grămezi de sedimente din jurul găurilor par că au fost excavate de ceva".
Citește și
VIDEO SUA se antrenează de război cu Rusia și China. În premieră, participă avioane din „Zona 51”
VIDEO Tancurile Gepard ale Germaniei ajung în sfârșit în Ucraina, cu o întârziere de trei luni
Scufundarea de la 23 iulie a vizat vârful unui vulcan subacvatic la nord de Insulele Azore. Pentru a înregistra descoperirile a fost folosită o cameră de filmat operată de la distanță.
NOAA a postat fotografii care arată că găurile au fost găsite pe o suprafață plană nisipoasă, pe fundul oceanului.
Creasta Mid-Atlantic Ridge se întinde pe 16.000 de kilometri de la nord la sud și este considerată „cel mai lung lanț muntos din lume și una dintre cele mai proeminente caracteristici geologice de pe Pământ”, precizează NOAA Ocean Exploration într-un comunicat.