VIDEO 40 de morți după un atac israelian asupra unei școli din Gaza. Ce au construit Hamas acolo?

DE Daniel Toșa | Actualizat: 10.08.2024 - 08:59
40 de morți după un atac israelian asupra unei școli din Gaza. Ce au construit Hamas acolo? - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ
40 de morți după un atac israelian asupra unei școli din Gaza. Ce au construit Hamas acolo? - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

40 de morți după un atac Israelian asupra unei școli din Gaza. Atac israelian, în această dimineață, asupra unei școli din Fâșia Gaza soldat cu 40 de morți și numeroși răniți. Tel Avivul spune că a lovit „cu precizie” un centru de comandă al Hamas.

SHARE

Apărarea civilă din Fâșia Gaza, administrată de organizația teroristă palestiniană Hamas, susținută de Iran, a anunțat că un atac israelian, sâmbătă dimineață, a vizat din nou o școală din orașul Gaza, rezultând în 40 de morți și numeroși răniți.

40 de morți după un atac israelian asupra unei școli din Gaza. Ce au construit Hamas acolo?

Atacul a avut loc asupra "școlii Al-Tabai'een, în sectorul Al-Sahaba din orașul Gaza", conform declarației purtătorului de cuvânt al Apărării Civile, Mahmoud Bassal, pe rețeaua Telegram.

"Salvatorii încearcă să stingă incendiul, să găsească trupurile martirilor și să salveze răniții", a adăugat el.

Armata israeliană a susținut că a "lovit cu precizie teroriști ai Hamas care acționau într-un centru de comandă și control al Hamas plasat în școala Al-Taba'een".

În raportul de joi, apărarea civilă din Gaza a menționat că loviturile israeliene asupra a două școli din oraș au cauzat 18 morți. Armata israeliană a afirmat, de asemenea, că aceste instituții adăposteau centre de comandă ale Hamas.

Citește și: Israelul „pune ținta” pe noul șef Hamas, creierul atacurilor din 7 octombrie: Trebuie eliminat rapid

Israel lovește țintit un lider Hamas în Liban 

Un atac aerian israelian efectuat asupra unui autovehicul în Liban a dus la uciderea unui oficial al grupării islamiste palestiniene Hamas, vineri, potrivit Reuters.

Citește și: Atac cu rachete de tip „Katiușa” asupra unei baze americane din Irak. Mai mulți militari, răniți

Lovitura aeriană a avut loc la periferia sudică a orașului-port Sidon, situat la aproximativ 60 de kilometri de granița cu Israel, și l-a vizat pe Samer al-Hajj, responsabilul de securitate al Hamas din tabăra de refugiați de la Ain el-Heloue.

Un corespondent AFP a relatat că echipele de salvare au scos un corp carbonizat din vehiculul distrus în atacul țintit. Bodyguardul responsabilului Hamas a fost grav rănit.

De la începutul războiului împotriva grupării Hamas din Fâșia Gaza, în octombrie anul trecut, armata israeliană a desfășurat mai multe atacuri asupra membrilor Hamas, precum și asupra celor din gruparea libaneză aliată Hezbollah și altor grupări pro-palestiniene sau pro-iraniene din regiune.

Ismail Haniyeh, liderul politic al mișcării islamiste palestiniene Hamas, a fost asasinat miercurea trecută la Teheran, unde participa la învestirea noului președinte iranian Masoud Pezeshkian. Potrivit autorităților iraniene, atacul a fost realizat cu un proiectil cu rază scurtă de acțiune care a vizat camera în care se afla Haniyeh, deși există relatări despre plasarea unei bombe în acea cameră. Iranul a acuzat Israelul de comiterea acestui asasinat, însă Israelul nu a confirmat, dar nici nu a negat implicarea sa.

Cu câteva ore înainte, comandantul-șef al grupării Hezbollah, Fuad Shukr, a fost ucis într-un bombardament într-o suburbie a capitalei libaneze Beirut, un atac revendicat de Israel.

Iranul și grupările sale aliate, parte din "axa rezistenței" contra Israelului, au promis răzbunare pentru cele două asasinate.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te