VIDEO 170.000 de oameni, fără apă și mâncare, captivi în Mariupol, orașul fantomă devastat de Putin

DE Petre Bădică | Actualizat: 14.05.2022 - 17:56

La Mariupol, trupele ruse se pregătesc să integreze orașul în Rusia. Consilierul primarului Petro Andriușcenko explică că pe 15 mai la Mariupol, rușii  vor să organizeze un „referendum”.

SHARE

Această dată a fost anunțată și de autoproclamatul primar al Mariupolului. Partea ucraineană nu poate nici confirma, nici infirma. Evenimentele continuă să fie monitorizate. Petro Andryushchenko a reamintit, de asemenea, că în școlile din regiunea Mariupol, cataloagele sunt semnate ca „Mariupol. Regiunea Rostov”., anunță uacrisis.org 

Citește și: FOTO&VIDEO Exerciții militare desfășurate de NATO în Europa, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina

Orașul a ajuns o ruină după atacurile sălbatice ale armatei ruse, după cum reiese dintr-un film realizat de ukrinform.net

Locuitorii au acces redus la apă potabilă în Mariupolul aflat sub blocada rusă, în timp ce toate subsolurile clădirilor de locuit sunt inundate.

Citește și:https://newsweek.ro/international/dusmani-de-moarte-zelenski-si-lavrov-au-cazut-de-acord-asupra-duratei-razboiului-anuntul-celor-doi


"Mariupol. Momentan. Situație umanitară. Apă. Toate subsolurile sunt inundate, străzile s-au transformat în râuri. Lucrătorii de la serviciul de apă au primit echipament de scufundare și fac încercări zadarnice de reparare a breșelor din subsoluri. Locuitorii au puțin acces la apă potabilă. Majoritatea locuitorilor din Mariupol trebuie să meargă un drum lung până la punctele de livrare a apei (butoaie sau rezervoare de apă), dar nu este suficientă apă acolo”, a postat pe Telegram Petro Andriuşcenko, consilierul primarului Mariupol.

În afară de deficitul de apă potabilă, pentru locuitorii din Mariupol hrană și banii aproape lipsesc.

Andrișcenko a publicat un scurt videoclip filmat pe străzile Mariupol, în care se pot vedea condițiile groaznice în care trăiesc și supraviețuiesc oamenii astăzi. Totul este spart, zdrobit și plin de gunoi.

„Aproximativ 150.000-170.000 de locuitori ai Mariupolului rămân ostatici ai puterii ocupante și nu au aproape nicio șansă să fugă în Ucraina”, a adăugat consilierul primarului Mariupolului.

Mariupol se confruntă cu una dintre cele mai mari catastrofe umanitare provocate de agresiunea rusă. Orașul nu are alimentare normală cu energie, apă și gaze. Primarul Mariupol a spus că până la 20.000 de civili au murit în oraș de la invazia rusă.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.