Astfel, China a raportat luni 81.400 de cazuri, în timp ce aproape 260.000 de cazuri au fost raportate în alte 166 de țări, potrivit celor mai recente cifre ale Universității Johns Hopkins.
Cele mai multe vindecări au fost declarate în China, unde 70.000 de persoane s-au recuperat. Dintre aceștia, aproape 59.000 sunt din provincia Hubei, focarul inițial al coronavirusului.
China susține că focarul a fost eradicat în mare parte, cu un singur caz intern raportat duminică, primul în patru zile, transmite Reuters. Țara a reușit să încetinească răspândirea virusului în urma unor măsuri stricte de izolare impuse la sfârșitul lunii ianuarie, inclusiv o blocare majoră în Wuhan, care găzduiește aproape 11 milioane de oameni, potrivit Newsweek.
Cu toate acestea, China a raportat o creștere a cazurilor importate. Duminică, autoritățile au afirmat că 46 de străini infectați au intrat în țară, dintre care 14 în Shanghai, în timp ce 13 în Beijing, capitala chineză.
Coreea de Sud a înregistrat o rată bună, căci aproape o treime din populația infectată s-a recuperat. Cu 8.900 de infectări confirmate, autoritățile sud coreene par să fi reușit să încetinească răspândirea virusului, iar peste 3.100 de persoane au fost declarate vindecate. Duminică, au apărut alte 64 de cazuri, cel mai mic nivel de la momentul de vârf al epidemiei în această țară, în urmă cu o lună.
Coreea de Sud a avut una dintre cele mai mari rate de testare – 316.000 de persoane și a reușit să coboare rata infectărilor de la 900 pe zi la sub 100.
Italia, deși a avut cel mai mare număr de cazuri confirmate în afara Chinei, a înregistrat, totuși, un număr mult mai mare de vindecări decât decese, de la începutul focarului.
Astfel, Italia a raportat 5.500 de morți, în trei săptămâni, dar a reușit să aibă și 7.000 de persoane vindecate.