Un român este membru al grupării extremiste care plănuia lovitura de stat din Germania

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 09.12.2022 - 11:40
Românul Adrian Ursache a câștigat concursul Mister Germania

Din mișcarea extremistă „Cetăţenii Reich-ului“, care a plănuit o lovitură de stat în Germania, a făcut parte și un roman, Adrian Ursache, fost „Mister Germania“.

SHARE

Arestările de miercuri, 7 decembrie, în rândul unor simpatizanți ai mișcării „Cetățenii Reichului”, condusă de un fost membru al familiei nobiliare germane, Prințul Heinrich XIII, împreună cu membrii QAnon, arată că reţelele de extremă-dreapta din Germania sunt mult mai extinse decât ar părea, infiltrându-se în sistemul militar şi chiar în alte instituţii publice.

Povestea lui Adrian Virgil Ursache este demnă de film. Suceveanul a fost condamnat, în 2019, de un tribunal din Germania la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra unui poliţist.

În 1998, Adrian Ursache a fost ales „Mister Germania”.

Ulterior, el a studiat comerţul internaţional la Universitatea din Anhalt, pe care a absolvit-o cu Master în Administrarea Afacerilor.

După absolvire a lucrat la diverse companii de telefonie mobilă, apoi s-a alăturat industriei în energia solară ca acţionar şi investitor şi a fondat compania Dima Da Energie GmbH.

În anul 2000, Ursache s-a căsătorit cu „Regina frumuseţii” Sandra Hoffmann, cu care are doi fii, dar de care s-a despărțit in 2019.

Citește și: Ministrul de interne austriac, după blocarea României la Schengen: „Sunt și eu supărat”

Ursache a intrat în atenția polițiștilor în momentul în care a fondat, pe proprietatea sa și a socrilor, pseudo-statul „Ur” şi şi-a făcut propria ideologie.

„Cetăţenii Reich-ului”, o mişcare extremistă ai cărei adepţi nu recunosc Republica Federală Germania şi refuză să plătească impozite sau amenzi, pe motiv că legile care prevăd astfel de sancţiuni, nu au o bază constituţională.

Fiind somat să părăsească proprietatea pentru că nu plătise statului taxe, impozite și amenzile aferente, suceveanul a împușcat un polițist și l-a rănit la gât.

În instanţă, fostul „Mister Germania” şi-a pierdut de mai multe ori cumpătul, l-a insultat pe judecător şi l-a concediat pe unul dintre avocaţii săi, astfel că până la urmă a fost dat afară din sală.

Citește și:  Legea „Omerta” în Europa. Nu România și Bulgaria „stricau” Schengen-ul. Problemele sunt mai vechi

Ursache s-a născut la 1 noiembrie 1974 în România, a lucrat ca mecanic auto în oraşul Câmpulung Moldovenesc, meserie pe care a practicat-o şi după ce a emigrat în Germania.

Ca proaspăt cetăţean german, în 1997-1998 şi-a desfăşurat serviciul civil (armata „civilă” germană) în Berlin, în ajutorul persoanelor cu handicap grav. În 1997, conform ziarului Berliner Zeitung, s-a logodit cu Yasemin Mansoor, fostă „Miss Germania“ şi s-a convertit la Islam. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te