Un oficial rus spune că Putin nu are de ales decât să înghețe și să înfometeze civilii ucraineni

DE Daniel Toșa | 20.10.2022 - 13:09
Un oficial rus spune că Putin nu are de ales decât să înghețe și să înfometeze civilii ucraineni - FOTO: Profimedia

Un politician rus a declarat că Moscova ar trebui să se concentreze pe întreruperea alimentării cu energie electrică a Ucrainei, astfel încât populația să nu aibă acces la căldură, apă curentă și alimente refrigerate.

SHARE

Andrey Gurulyov, deputat în Duma de Stat, a făcut aceste comentarii în timpul unei emisiuni de discuții la televiziunea de stat rusă.

Konstantin Dolgov, senator în camera superioară a Rusiei și fost comisar pentru drepturile omului, a declarat în cadrul emisiunii că "susține în totalitate" poziția lui Gurulyov.

O înregistrare video a discuției, postată pe Twitter de Julia Davis, editorialistă la Daily Beast, a fost vizionată de peste 400.000 de ori începând de miercuri seară.

Davis a scris pe Twitter că cei doi legislatori "pledează pentru înghețarea, înfometarea populației civile ucrainene, forțându-i să plece în exil, făcând imposibilă supraviețuirea lor altfel".

Rusia vrea distrugerea completă a Ucrainei

Citește și: Tarife RCA: creștere și de 40% într-un an. Ai sub 30 de ani? Plătești 1.500 lei chiar pentru 90 cai

Ea a adăugat: "Prezentatoarea televiziunii de stat Olga Skabeeva susține cu nonșalanță că Rusia pur și simplu nu are altă opțiune".

Guruliov a spus: "Absența electricității înseamnă absența apei, absența frigiderelor, absența canalizării.

"La o săptămână după ce toată electricitatea va fi întreruptă, orașul Kiev va înota în mocirlă, scuzați-mi expresia. Va exista o amenințare clară de epidemie".

El a continuat să explice cum ar putea Rusia să paralizeze Ucraina, spunând că armata nu ar trebui să vizeze infrastructura tradițională, cum ar fi gările.

Citește și: Spionii britanici avertizează: Putin ar putea face un test nuclear deasupra Mării Negre

"Un alt punct relevant care este destul de serios, nu trebuie să lovim nodurile de cale ferată, căile ferate sau chiar podurile. Trebuie să doborâm centrele de control, suntem în era digitală, potrivit Newsweek.com.

Rușii vor distrugerea completă a vieții ucrainenilor

Centrele de date cu servere controlează căile ferate și sistemele de alimentare cu energie ale Ucrainei, precum și sistemele bancare și o monetărie care tipărește banii.

Aceste lovituri care se desfășoară astăzi, cred că sunt extrem de eficiente, operațiunea noastră strategică de distrugere a infrastructurii critice se desfășoară într-o manieră clasică.

Efectuarea loviturilor, evaluarea situației, analiza țintelor afectate, informații suplimentare și mai multe lovituri, dezactivarea precisă și consecventă."

Kremlinul vrea să provoace un val de migranți ucraineni în Europa

El a ripostat: "Cum ar putea trăi? Lăsați-mă să închei, dacă nu ai apă, nu ai canalizare, proiectăm potopul de refugiați spre granițele occidentale, corect?

"Pentru că este imposibil să supraviețuiești, nu există încălzire, nu există apă, nu există canalizare, nu există lumină.

"Nu poți găti mâncare, nu ai unde să depozitezi mâncarea, nu ai cum să transporți mâncarea, sistemul monetar nu funcționează și așa mai departe și așa mai departe. Cum se poate trăi într-o țară în care nimic nu funcționează. Dacă nu există locuri de muncă, cine va plăti pe cineva?".

Skabeeva a intervenit apoi, spunând că rușii "în niciun caz nu jubilează" și că "îi iubim pe toți". Moscova a fost împinsă la acest lucru și nu a avut alte opțiuni, a spus ea. "Ei vor să ne distrugă, suntem forțați să reacționăm... și vom reacționa".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te