Un indonezian pozitiv la coronavirus s-a deghizat în soţia pentru a putea zbura cu avionul

DE Daniel Toșa | 23.07.2021 - 13:26
Un indonezian pozitiv la coronavirus s-a deghizat în soţia pentru a putea zbura cu avionul/FOTO: Pixabay

Un bărbat din Indonezia s-a deghizat în soţia sa pentru a putea urca la bordul unui avion de pe o rută internă, în pofida faptului că era infectat cu noul coronavirus, a anunţat vineri un reprezentant oficial, relatează DPA.

SHARE

Bărbatul a folosit actele de identitate ale soţiei sale şi testul negativ pentru coronavirus al acesteia pentru a primi permisiunea de a zbura de la Jakarta la Ternate şi şi-a ascuns chipul în spatele unui văl, a declarat Nandang Sukarna, director general al Aeroportului Halim Perdanakusuma, precizând că evenimentul a avut loc duminică.

O însoţitoare de zbor a observat că bărbatul şi-a schimbat hainele înainte de a părăsi aeronava şi a alertat autorităţile aeroportuare, a spus el.

„Intenţia lui a fost să folosească pur şi simplu testul PCR negativ al altcuiva pentru a putea zbura”, a declarat spus Nandang Sukarna cu referire la testul de reacţie în lanţ a polimerazei utilizat pentru detectarea prezenţei virusului în organism.

Citește și: Rusia s-a „deconectat cu succes” de la internetul global

Ulterior, el a fost testat pozitiv pentru coronavirus, potrivit relatărilor din media locale.

Indonezia a impus restricţii de călătorie pe fondul unei creşteri rapide a numărului de cazuri de coronavirus începând cu luna trecută, determinată de răspândirea variantei Delta a virusului.

În cadrul măsurilor de reducere a răspândirii COVID-19, pasagerii liniilor aeriene trebuie să prezinte dovada vaccinării şi un test negativ pentru coronavirus, înainte de îmbarcare.

Citește și: Asociație a Vânătorilor: Nu există nicăieri în lume metodele propuse de Mediu pentru urși

Ţara a înregistrat joi 1.449 de decese asociate virusului, cel mai mare număr de morţi consemnat într-o singură zi, şi aproape 50.000 de cazuri noi. Numărul total al infecţiilor confirmate în ţară a depăşit astfel pragul de 3 milioane.

Explozia numărului de cazuri de COVID-19 a copleşit spitalele din insulele Java şi Bali în ultimele săptămâni, notează DPA.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.