Un bărbat a câștigat, în instanță, dreptul de a urina în mare. Motivarea incredibilă a judecătorului

DE Alex Darvari | Actualizat: 20.10.2023 - 09:58
Un bărbat a câștigat, în instanță, dreptul de a urina în mare - Foto: Pexels / Ben Mack (Imagine cu rol ilustrativ)

Un bărbat a câștigat dreptul de a urina în mare, iar judecătorul a scris o motivare în care îi dă dreptate fără ocolișuri. marea nu a fost poluată, bărbatul nu avea altă soluție.

SHARE

Un bărbat a câștigat dreptul de a urina în mare, iar judecătorul a scris o motivare în care îi dă dreptate fără ocolișuri. marea nu a fost poluată, bărbatul nu avea altă soluție.

Este permisă ușurarea pe plaja din Travemünde de la Marea Baltică, pe timp de noapte? Sau trebuie să plătească o amendă de 60 de euro? Un judecător a scris acum un verdict l în această privință.

Oamenii au voie să se ușureze în mare noaptea?

Da, a decis Tribunalul Districtual din Lübeck, care a redactat apoi o hotărâre scrisă care ar putea fi, pe alocuri, și un poem. Judecătorul responsabil, Felix Spangenberg, a justificat achitarea celui care a urinat cu o poezie: "Sub imensitatea cerului, omul nu are mai puține drepturi decât cerbul din pădure, iepurele de câmp sau foca din Marea Baltică, scrie presa germană.

Ce s-a întâmplat?

În timpul Săptămânii Travemünde din iulie 2022, trei polițiști din orașul Lübeck au surprins un bărbat care își făcea nevoile în Marea Baltică, noaptea, pe plajă. Se spune că aceștia au luminat scena cu ajutorul unor torțe. Trebuie să se știe că Săptămâna Travemünde este destul de animate.

Autoritățile au precizat că bărbatul a urinat în apă "la adăpostul întunericului, pe malul mării, cu spatele la plajă". El urma să plătească o amendă de 60 de euro "pentru că a provocat o tulburare a liniștii publice printr-un act grosolan de necorespunzător".

Un bărbat a câștigat, în instanță, dreptul de a urina în mare

Din punct de vedere juridic, aceasta ar fi o infracțiune administrativă. Bărbatul a refuzat să plătească și în iunie anul trecut a avut loc un proces de aproximativ o oră la Tribunalul districtual din Lübeck.

Avocatul a arătat înțelegere pentru "nevoia naturală", omul fusese "puțin vizibil" în timpul nopții. Nu era clar dacă altcineva în afară de cei trei ofițeri de ordine publică îl văzuse. Și chiar dacă l-ar fi văzut-o, judecătorul a scris în hotărârea sa că "urinarea socială are loc și în toaletele publice pentru bărbați, la urinare continuă, la jgheaburi sau în alte locuri deschise".

Este acceptată din punct de vedere social

Nici măcar sentimentul de rușine al femeilor nu a fost încălcat prin urinarea pe plajă, a constatat judecătorul, deoarece urinarea în natură era "acceptată social în timpul drumețiilor, a muncii pe câmp și pe pajiști, printre vânători și culegători de ciuperci, bicicliști și turiști pe bicicletă, scăldători la lacuri și râuri și în timpul altor activități legate de natură". 

În cele din urmă, judecătorul districtual consideră că nimeni nu trebuie să își facă griji nici în privința calității apei; Marea Baltică conține 21.631 de kilometri cubi de apă salmastră: "Gradul de diluție ar fi atât de ridicat, chiar și în cazul unei repetări sau imitații, încât este exclusă o poluare deranjantă sau o afectare a mirosului".

După ce hotărârea fusese deja publicată pe site-ul instanței în urmă cu câteva zile, acum a făcut valuri. Bild-Zeitung a titrat inimitabil de clar: "Hotărâre cu strălucire". Ceea ce este adevărat, decizia este deja obligatorie din punct de vedere juridic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te