Un avion al unei companii românești e blocat în Franța, cu 303 indieni la bord. Bănuiți de trafic

DE Alin Crișan | Actualizat: 22.12.2023 - 19:10
Un avion al unei companii românești e blocat în Franța, cu 303 indieni la bord. Bănuiți de trafic - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Un avion al unei companii românești e blocat în Franța, cu 303 indieni la bord. Bănuiți de trafic de persoane.

SHARE

Un avion la bordul căruia se aflau 303 pasageri indieni, care asigura o legătură între Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Nicaragua, este imobilizat de joi pe aeroportul din Vatry, în Marne (nord-est), din cauza unor ”suspiciuni de trafic de persoane”, anunţă vineri prefectura din Marne şi Parchetul din Paris, care a deschis o anchetă, în urma unei semnalări anonime.

Un avion al unei companii românești e blocat în Franța, cu 303 indieni la bord. Bănuiți de trafic

Această imobilizare a avut loc în urma ”unei semnalări anonime”, subliniază Parchetul din Paris, care verifică dacă ”elemente vor corobora” aceste suspiciuni.

Jurisdicţia Naţională Luptei împotriva Criminalităţii Organizate (JUNALCO) ”a preluat ancheta pentru a verifica dacă elemente vor corobora suspiciunea cu privire la trafic de persoane în bandă organizată, o infracţiune penală pasibilă de (până la) 20 de ani de închisoare şi amendă de (până la) trei milioane de euro”, precizează parchetul.

Citește și: Români blocați într-un avion înzăpezit, în Munchen, timp de 4 ore. „Nu mai aveam aer”

”Ditrecţia Naţională a Poliţiei Frontierei (Oficiul Luptei împotriva Traficului Ilegal de Migranţi, OLTIM), Jandarmeria Transporturilor şi Brigada de Căutare din Vitry-le-François au fost cosesizate şi procedează la audieri şi verificări ale condiţiilor şi obiectivelor transportului de pasageri”, precizează parchetul.

Prefectura din Marne a anunţat într-un comunicat că acest zbor - al companiei române Legend Airlines - ”a rămas imobilizat pe pista aeroportului din Vatry, în urma aterizării (joi) după-amiaza” şi unei intervenţii a Brigăzii Jandarmeriei Transporturilor Aeriene la bord.

Prefectura a confirmat AFP că avionul era în continuare imobilizat la sol vineri după-amiaza.

Acest avion, de tip Airbus 340 (A340), ”care urma să efectueze o escală tehnică” la Vatry, ”avea la bord 303 pasageri de naţionalitate indiană”, precizează într-un comunicat prefectura.

Potrivit unei surse apropiate dosarului, care precizează că avionul s-a oprit la vatry pentru a realimenta cu carburant, aceşti pasageri indieni ar vrea să se ducă în America Centrală pentru a încerca să intre apoi în  mod ilegal în Statele Unite sau Canada.

Citește și: Un bărbat dezorientat a sărit din avion, deschizând o ieşire de urgenţă

Prefectul din Marne a extins temporar -  prin două decizii succesive, publicate joi seara şi vineri dimineaţa - zona de aşteptare a străinilor în sala de primire a aeroportului, unde pasagerii dispun, potrivit prefecturii, de ”paturi individuale”.

Un dispozitiv al Jandarmeriei împiedica vineri după-amiaza accesul pe aeroport, a constatat o jurnalistă AFP.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te