UE avertizează asupra riscului uriaș de atacuri teroriste la Târgurile de Crăciun: Am văzut la Paris

DE Daniel Toșa | Actualizat: 06.12.2023 - 19:37
UE avertizează asupra riscului uriaș de atacuri teroriste la Târgurile de Crăciun: Am văzut la Paris - Foto: Profimedia images

UE avertizează asupra riscului uriaș de atacuri teroriste la Târgurile de Crăciun. Războiul actual dintre Israel și Hamas a reînviat activitatea teroristă în Europa, din 7 octombrie, de la atacul Hamas asupra unor tineri la un festival de muzică din Israel.

SHARE

Există un "risc uriaș" de atacuri teroriste în UE înainte de Crăciun, iar zonele aglomerate precum Târgurile de Crăciun devin țintele preferate ale atacatorilor, a avertizat, marți, comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.

UE avertizează asupra riscului uriaș de atacuri teroriste la Târgurile de Crăciun: Am văzut la Paris

"Odată cu războiul dintre Israel și Hamas și polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu apropiatele sărbători, există un risc uriaș de atacuri teroriste în Uniunea Europeană", a declarat ea reporterilor înainte de începerea Consiliului Justiție și Afaceri Interne.

Comentariile lui Johansson au fost făcute în urma unui atac în apropierea Turnului Eiffel din Paris, la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul căruia un german a fost ucis, iar alte persoane au fost rănite, de către un bărbat care a jurat credință grupării teroriste Stat Islamic și a strigat „Alahu Akbar” înainte de atac, potrivit unui procuror francez. 

Citește și: VIDEO Europa, cuprinsă de atacuri teroriste. O sinagogă din Berlin, atacată cu cocktail-uri Molotov

"Am văzut-o recent la Paris, din păcate am văzut-o și mai devreme", a spus Johansson.

În octombrie, un profesor francez a fost înjunghiat mortal într-un atac cu cuțitul la o școală din Arras, pe care autoritățile franceze l-au tratat ca pe un incident terorist. Atacurile teroriste au continuat cu uciderea a doi suporteri ai Suediei în Bruxelles la meciul de fotbal cu Belgia. La sfârșitul lunii noiembrie, agenția de spionaj intern a Germaniei a declarat, de asemenea, că războiul dintre Israel și Hamas a alimentat un risc crescut de atacuri ale islamiștilor radicalizați în interiorul Germaniei.

Citește și: Atac terorist la Cannes. Un bărbat a strigat „Allahu Akbar” și a atacat un trecător la întâmplare

Mai multe țări europene au înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni antisemite de când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac împotriva Israelului la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane și luând sute de ostatici.

Aceasta a declanșat o ripostă masivă a Israelului împotriva Hamas în Gaza, care a ucis peste 15.000 de palestinieni până în prezent, potrivit Autorității Palestiniene și Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas, potrivit Politico.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te