Ucraina a început negocierile cu SUA privind garanțiile de securitate pentru a învinge Rusia

DE Adina Mutăr | Actualizat: 04.08.2023 - 08:00
Ucraina a început negocierile cu SUA privind garanțiile de securitate pentru a învinge Rusia (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: Profimedia Images

Ucraina a început negocierile cu SUA privind garanțiile de securitate pentru a învinge Rusia. Aceste garanții de securitate vor consolida progresul Ucrainei către viitoarea aderare la comunitatea euro-atlantică, inclusiv la UE și NATO.

SHARE

Ucraina a început negocierile cu SUA privind garanțiile de securitate pentru a învinge Rusia și a restrânge agresiunea rusă în viitor.

„Este simbolic faptul că Statele Unite ale Americii, cel mai mare partener strategic al nostru, au devenit prima țară cu care Ucraina a început acest proces. În acest fel, creăm un model de succes pentru alți parteneri”, a declarat Andri Iermak, șeful Biroului Președinției, care conduce delegația.

Ucraina a început negocierile cu SUA privind garanțiile de securitate pentru a învinge Rusia

„Garanțiile de securitate pentru Ucraina vor fi obligații concrete, pe termen lung, care să asigure capacitatea Ucrainei de a învinge și de a restrânge agresiunea rusă în viitor. Acestea vor fi formate și mecanisme de sprijin clar elaborate”.

Iermak a subliniat că garanțiile „vor fi în vigoare până când Ucraina își va asigura aderarea la NATO”.

Șeful delegației a confirmat că oficiali din mai multe țări se pregătesc să se întâlnească la 5-6 august în orașul Jeddah, Arabia Saudită, pentru a discuta planul de pace al președintelui Volodimir Zelenski pentru Ucraina, bazat pe retragerea tuturor trupelor ruse.

Pe lângă retragerea trupelor ruse, planul de pace prevede, de asemenea, restabilirea frontierelor Ucrainei de dinainte de război și întoarcerea acasă a tuturor prizonierilor și copiilor deportați.

Citește și: România construiește o fabrică de rachete Patriot SAM la Ploiești pentru operatorii europeni

Printre participanți se numără 30 de țări. UE și-a confirmat participarea.

În special, această întâlnire ar trebui să convingă China să se alăture  eforturilor pentru a pune capăt războiului.

Citește și: VIDEO „Castor”, drona kamikaze cu rază lungă de acțiune a Ucrainei, amenință Moscova

În discursul său din cadrul dezbaterii din Consiliul de Securitate al ONU, șeful diplomației americane Antony Blinken a subliniat că invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia a dus la un atac asupra sistemului alimentar mondial.

„Fiecare membru al acestui Consiliu, fiecare membru al Organizației Națiunilor Unite, ar trebui să spună Moscovei: „Ajunge! Ajunge cu folosirea Mării Negre ca șantaj. Ajunge cu tratarea celor mai vulnerabili oameni ai lumii ca pârghie. Ajunge cu acest război nejustificat și inadmisibil” a cerut secretarul de stat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te